20 / 04 / 2024

Kadıköy'de yatakhane binası yıkılacak okullar TBMM'de!

Kadıköy'de yatakhane binası yıkılacak okullar TBMM'de!

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan yatılı anadolu liselerine ve yatakhane bölümünün yıkılması planlananlara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal soru önergesi hazırladı..



Kadıköy de yatakhane binası yıkılacak okullar TBMM de!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan yatılı anadolu liselerine ve yatakhane bölümünün yıkılması planlananlara ilişkin soru önergesi hazırladı.


İstanbul ili, Kadıköy ilçesinde yer alan ilk ve orta düzeyli eğitim kurumlarımıza ilişkin olarak 5 soru hazırlayan Tanal sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal'ın soruları

1- İstanbul ilimiz Kadıköy ilçemizde kaç tane yatılı Anadolu lisesi vardır? Bu okullarda toplamda hangi sayıda öğrenci okumaktadır?


2- Yatakhane bölümü yıkılması planlanan Anadolu Lisesi var mıdır? Varsa sayısı nedir?


3- Yatakhane kısmı yıkılması planlanan Anadolu Lisesi mevcutsa, bu hangi gerekçeyle yıkılacaktır? Bu yıkımlarda kamu yararı amacı hangi gerekçeyle sağlanmıştır? Kamu yararı amacından başka bir yarar gözetilmeketyse gerekçesi nedir?


4- Yatakhane kısmının yıkılması nedeniyle, mağdur olacak aileler ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için hangi tedbirler alınmıştır? İlgili okullarda kantin yemekhane olarak hizmet veren alanlar bu yıkımdan etkilenmekte midir?


5- Yatılı Anadolu Liselerinden, yatakhane kısmı yıkılması planlanan liselerin önümüzdeki eğitim öğretim yılına yatılı okul olarak devam edebilmesi mümkün müdür? Değilse, ne kadar zaman içinde ilgili okullar eğitim hayatına yatılı okul olarak devam edecektir?






Geri Dön