25 / 04 / 2024

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?



Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Kadıköy Rıhtım binası değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binası

İstanbul Kadıköy'de Osmanağa Mahallesi 26 ada 1 parselde konumlanıyor. 477 bin 50 metrekarelik arsa üzerinde konumlu bina, “Rasimpaşa 1.Etap İmar Planı” kapsamında yer alıyor. Bina için alınan herhangi bir durdurma veya yıkım kararı bulunmuyor. 

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının yer aldığı bölge daha çok ticari ve turizm ağırlıklı gelişmiş bir bölge. Bölge genelindeki yapılarda zemin katların genellikle ticaret vasıflı, üst katların ise ofis, büro ve otel vasıflı olarak kullanılmakta olduğu görüldü. Söz konusu gayrimenkule ulaşım, deniz yolu, otobüs, minibüs, dolmuş, metro,  Marmaray  gibi çeşitli toplu taşıma araçları ile sağlanabiliyor. 

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının çevresinde Tepe Nautilus AVM, İstanbul Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa Tren Garı, Marmaray Ayrılık Çeşmesi durağı, İntermed Medikal ve Sağlık Hizmetleri, Rıhtım Otel, Türk Kızılayı Kadıköy Şubesi yer alıyor. Bina Ziraat Bankası şubesi ve banka birimlerinin ofisleri şeklinde kullanılıyor. 

Yapılan incelemeye göre taşınmazın konumlu olduğu ana taşınmaza ilişkin; 02.04.2006 tarihli “Mimari Proje” ve 07.07.2011 tarih, 48 no.lu “Yapı Kullanma İzin Belgesi” bulunuyor. 

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri KDV hariç 39 milyon 705 bin TL, KDV dahil pazar değeri ise 46 milyon 851 bin 900 TL olarak belirlendi. Gayrimenkulün pazar kira değeri 157 bin TL oldu. 

Ziraat GYO'nun KAP açıklaması:
Seri III No 48-1 sayılı Tebliğ'in 34.maddesinin 1.fıkrasının (g) bendi uyarınca, Şirketimizin portföyünde yer alan Kadıköy Rıhtım Binasına ilişkin TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 2021 yıl sonu değerleme raporu ekte yer almaktadır. 

Değerleme raporu için tıklayın 

  
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön