27 / 04 / 2024

Kadıköy'ün yeni sessiz ve saklı cenneti: Hush!

Kadıköy'ün yeni sessiz ve saklı cenneti: Hush!

Kadıköy'deki Bahariye Caddesi'nde, Süreyya Operası'nın karşı sokağında bu yılın ilk aylarında açılan Hush; restoranı, barı ve sanat galerisiyle Anadolu yakasının yeni cazibe merkezlerinden biri olacak gibi görünüyor



Bir zamanlar sakin yaşamın merkezi, hayatın daha yavaş aktığı Anadolu yakası özellikle gençlere yönelik açılan yeni yeni buluşma mekanlarıyla her geçen gün renkleniyor ve canlanıyor.

Bu değişimde İbrahim Gürman gibi gençlerin rolü büyük. Gürman, üç yıl kadar önce Bahariyede dolaşırken kiralık üç katlı cumbalı eski bir köşk görür ve bu tarihi binayı bir şekilde değerlendirmeyi düşünür.

Biraz tamirat ve düzenlemelerden sonra binayı hostel ve galeriye dönüştürür. Galeri kısa sürede ünlenir, hostelde kalanlar vasıtasıyla yurtdışından sanatçılar sergi açar. Ama iki yıl sonra işletme maliyetleri artmaya, ahşap binadaki ses yalıtımı sorun olmaya başlayınca hosteli Kadıköy İskele Sokakta başka bir binaya taşır.

Bu arada devreye üniversite yıllarından arkadaşı Erdal Dervişoğlu girer. Birlikte Hush Gallerynin üst katlarında ve bahçesinde küçük değişikler yaparak bir İtalyan restoranı açarlar. Yeme-içme işinde tecrübeleri olmadığı için ilk başlarda işler umdukları gibi gitmez, birkaç şef değiştirirler.

İspanyol ağırlıklı Akdeniz mutfağı

Şimdi mutfağın başında Mehmet Kipmen var ve İspanyol yemekleri ağırlıklı Akdeniz mutfağından örnekler sunuyorlar. Şef özellikle el yapımı makarnalarında, köftelerinde, paella ve tapaslarında iddialı.

Süreyya Operasının karşısında kafe, restoran ve barların olduğu sokakta olan Hush, mönüsü ve anlayışıyla benzerlerinden farklı bir yer. Ortaklar burayı keyifle yemek yiyip şarabın yudumlanacağı, uzun vakit geçirecek, müzik dinleyecek bir kafe olarak düzenlemiş. Pazar günleri de 16.00-21.00 saatlerinde happy hour uygulaması var. Tüm içkilerde yüzde 20 indirim ve tapas bardan yiyecekler ücretsiz oluyor.

Hush Restaurant&Barın yaz akşamları için çok keyifli ağaçlar arasında sakin bir bahçesi de var. Yemek sonrası ise alan parti mekanına dönüşüyor. Düzenli çalıştıkları dört DJleri var. Süreyya Operasına yakın oldukları için opera ve bale sanatçıları Hushın müdavimleri arasında. Binanın üst katları, toplu yemekler, toplantı ya da seminer odaları olarak kullanılıyor.

Eylülde yeni konsept

Saint Joseph Lisesinin ardından Fransada hukuk eğitimine başlayan sonra vazgeçerek Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi okuyan İbrahim Gürman da, reklam sektöründe çalışan Ercan Dervişoğlu da son derece iyi niyetli, işini dürüst yapmaya çalışan işletmeciler. Açılalı altı ay olmasına rağmen bulundukları noktadan memnunlar.

Hem galericilik hem de yeme-içme sektörü çok emek isteyen alanlar ama belli ki iki ortak da sorumluluklarının farkında tüm mesailerini restoran ve galeriyi büyük bir özveriyle daha iyi bir noktaya getirmeye harcıyorlar.

Amaçları burayı yemek, eğlence ve sanat etkinlikleri için bir buluşma mekanı yapmak. Eylülden itibaren çevredeki diğer bar ve galerilerle eşzamanlı sergiler, ortak partiler düzenlemek gibi planları var.

Hush Art Gallery

Hush Galleryde bugünlerde İzmirli sanatçı Alper Bıçaklıoğlunun yapıtları sergileniyor. Bıçakçıoğlu moda tasarım eğitimi almış ama resim ve heykel ağırlıklı işler yapıyor. Tuvalin dışına taşan resimlerinde insan anatomisi üzerine yoğunlaşan Bıçaklıoğlu yapıtlarını tahta, metal, cam gibi malzemeleri bir arada kullanarak oluşturuyor. Otomorfoz 2 adını verdiği bu sergisinde insanoğlunun kendi elleriyle yaratsa da teknolojik gelişmelerle ve zamanla savaşını sorguluyor. Sergi ay sonuna dek görülebilir.

Hush Restaurant&Bar
Adres: Caferağa Mah. Miralay Nazım Sok. No: 20 Bahariye, Kadıköy
Tel: 0216 330 11 22
Radikal/MÜGE AKGÜN


Geri Dön