26 / 04 / 2024

Kadir Has Üniversitesi yeni kampüsler açacak!

Kadir Has Üniversitesi yeni kampüsler açacak!

Bugüne kadar 500 milyon dolar yatırım yapan Kadir Has Üniversitesi, önemli altyapı projelerini hayata geçirmeye devam edecek. Üniversite yeni kampüs açmayı planlıyor.



Kadir Has’ın öncülüğünde, 1992 yılında çalışmaları başlanan ve 1997 yılında resmi kuruluşu sağlanan ve bugüne kadar 500 milyon doları aşan yatırım yapan Kadir Has Üniversitesi, bu yıl da önemli altyapı projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.


“Evrensel nitelikte akademik bir kurum olma” vizyonuyla yolan çıkan Kadir Has Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, 2017 yılında öncelikle Cibali Kampüsü çerçevesinde Yabancı Diller Yüksek Okulu inşasının yıl içerisinde tamamlanarak, 2017-2018 eğitim öğretim yılında kullanıma alınmasını planladıklarını söyledi: “Benzer şekilde, aynı kampüste Hukuk Fakültesi yeni binasının yapımına da başlanması ve yeni eğitim-öğretim yılını yetiştirilmesi öngörülüyor. Ayrıca, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Selimpaşa Kampüsümüzden Cibali Kampüsümüze taşınması gerçekleştirilen Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin yeni kampüste yapılandırılmasına devam edilecek. Yine 2017 yılı içerisinde Sanat ve Tasarım Fakültesi ile İletişim Fakültesi bünyesinde yeni atölyeler kurulması planladı, bunlarla ilgili proje çalışmalarına başlandı.”


ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ORANI YÜZDE 10 OLACAK


Akademik tarafta ise 2017 yılı içerisinde üniversite çapında ulusal ders kredilerinin AKTS kredileri ile değiştirilmesi sağlanarak, uluslararasılaşma konusunda önemli bir adım daha atılacağının altını çizen Aydın, “Bu çerçevede, uluslararası bağlantılarımızın geliştirilmesi ve öğrenci mevcudumuzun yüzde 10'unun uluslararası öğrenci olmasının sağlanması hedeflerine 2017'de ulaşmak için çaba göstereceğiz” dedi.


Kadir Has Üniversitesi olarak amaçlarının, alanında mükemmel bilgi ve beceriyle donanmış, kendine güvenen, en az bir yabancı dil bilen, sorumluluk sahibi, dünyadaki değişimleri takip eden değil; öngören ve şekillendiren mezunlar yetiştirmek olduğunu anlatan Aydın, “iNEO Teknoloji Transfer Ofisi, Türkiye'nin ilk FabLab'i, Philips Türkiye ile geliştirdiğimiz Türkiye'nin ilk Smart TV Laboravatuarı ve Yeni Medya Laboratuvarları ile öğrencilerimize uygulama ve deneme imkanları da sunuyoruz. Öğrencilerimizi ileride meslekleri olacak alanlara bugünden hazırlıyoruz. Örneğin Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz uluslararası farazi dava yarışmalarına katılıyor, Reklamcılık Bölümü öğrencilerimiz Kristal Elma ve benzeri yarışmaları katılıyor ve ödülle dönüyorlar” dedi.


EĞİTİMDE KALİTE ARTIRILMALI


Eğitimde artık kalite geliştirme ve derinleşme konularına odaklanmak gerektiğinin altını çizen Aydın, “Ayrıca üniversitelere yerleşen öğrencilerin kalitelerinin artırılması da öncelikler arasında olmalı. Son olarak, artan üniversite sayısını dikkate alarak, özellikle lisansüstü ve doktora düzeylerinde eğitime önem verilmesi, bu alanlarda gelişmenin ve kalite geliştirmenin teşvik edilmesi önemli” diye konuştu.



Sözcü


Geri Dön