24 / 04 / 2024

Bahçeşehir Koleji 2017'de 25 yeni kampüs açacak!

Bahçeşehir Koleji 2017'de 25 yeni kampüs açacak!

Eğitim yatırımlarıyla adından sıkça söz Bahçeşehir Koleji, 2016'da 2 bin kişinin istihdam sağladığı 20 yeni kampüs açtı. Bahçeşehir Koleji'nin bu yıl ki hedefi 350 milyon TL yatırımla 25 kampüs yapmak.



Bugün Türkiye genelinde 42 ilde 81 kampus ve 50 bine yakın öğrenciye eğitim veren Bahçeşehir Koleji, 2016'da 250 milyon TL'lik yatırımla 20 yeni kampüs açtı. Bu yatırımla 2 binin üzerinde istihdam sağlayan kolej, bu yıl da 350 milyon TL yatırım hedefliyor. Bahçeşehir Koleji CEO'su Hüseyin Yücel, hem Türkiye hem de dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen hedef küçültmediklerini söyledi. "Çünkü biz Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz" diyen Yücel, bu inancın söylemlerle sınırlı kalmaması ve yatırımların aralıksız sürmesi gerektiğini vurguladı. 1.500 kişiyi istihdam edecek Hüseyin Yücel, "Bu yıl hedefimiz 25 yeni kampüs için yaklaşık 350 milyon TL yatırımla, yeni eğitim projelerini hayata geçirmek. Yatırım hedefimize paralel olarak bin 500 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar ve sağladığımız istihdam büyük bir fabrika yatırımına eşdeğer" diye konuştu. Türkiye'nin tüm bölgelerindeki illerin yanı sıra ilçelerinde de okul açmaya devam edeceklerini aktaran Yücel, "Kaliteli eğitim bu ülkedeki her çocuğumuzun hakkıdır, biz buna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.


100'ÜNCÜ KAMPÜS KANADA'DA

Eğitimde bir dünya markası olmayı hedeflediklerini aktaran Yücel, "Bu kapsamda önemli bir adım daha atarak Kanada'da Fulford Academy'yi bünyemize kattık. Farklılaştırılmış eğitim modeline ders müfredatını entegre ederek öğrencilerimizi Kanada ve ABD'nin lider eğitim kurumlarına hazırlıyoruz" şeklinde konuştu. Bahçeşehir Koleji Kanada Kampusu'nde başta Türkiye'den gelenler olmak üzere tüm dünyadan öğrencilerin 7. sınıftan itibaren Kanada Eğitim müfredatı kapsamında eğitim aldığını aktaran Yücel, öğrencileri kültürler arası ortamda, sosyal ve kültürel aktivitelerle zenginleştirilmiş eğitim görmenin ayrıcalığıyla yetiştirdiklerini kaydetti. Yücel, Kanada'nın ardından ABD'de kampüs açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.


FEN VE TEKNOLOJİ LİSELERİ ARTACAK

Fen ve Teknoloji liselerine yaptıkları yatırımı artıracaklarını aktaran Yücel, şunları anlattı: "Fen ve teknoloji liselerinde uyguladığımız eğitim modeliyle aldığımız başarılı sonuçlar hem bir eğitim kurumu olarak bizi hem de ülkemizi gururlandırıyor. Fen ve teknoloji lisesi öğrencilerimiz geliştirdikleri projeler ve uluslararası yarışmalarda aldıkları başarılı sonuçlarla dünyanın saygın üniversitelerinden burslu kabul alıyorlar. Fen ve teknoloji lisemizde aldığımız bu başarılı sonuçları ülkemizin genelinde yaygınlaştırmak amacıyla şu anda Türkiye'de 5 tane olan fen ve teknoloji liselerimizin sayısını 30'a çıkartacağız. Türkiye'nin en iyi öğrencilerini en iyi eğitimle buluşturacağımız bu okullarımızda Türkiye'yi dünyanın lider ülkelerinden biri yapacak bireyler yetiştireceğiz."




Sabah


Geri Dön