16 / 04 / 2024

Bahçeşehir Koleji İzmir'de 2. kampüsünü açıyor!

Bahçeşehir Koleji İzmir'de 2. kampüsünü açıyor!

59 kampus ve 109 okulu ile Türkiye'nin her noktasına eğitim hizmeti veren Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında İzmir'de ikinci kampusü olan Güzelbahçe kampüsünü açıyor.




59 kampus ve 109 okulu ile Türkiye'nin her noktasına eğitim hizmeti veren Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında İzmir'de ikinci kampüsü olan Güzelbahçe kampüsünü açıyor. 15 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilen okul, 6 anaokulu, 28 ilkokul ve 28 ortaokul sınıfı ile faaliyet gösterecek.

2012 yılında Bornova'da açtıkları ilk kampusün ardından İzmir'de ikinci kampusü açıyor olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, "Önümüzdeki ya da bir sonraki yıl da Karşıyaka Çiğli bölgesinde üçüncü kampusümüzü açmayı planlıyoruz. Ayrıca Bayındır, Selçuk Torbalı ve Tire'ye eşit uzaklıkta olacak Torbalı kampusümüzü de bu sene hayata geçireceğiz. Tüm bunların yanı sıra Bornova bölgesinde bir lise ve oldukça iddialı bir fen lisesi açma planlarımız da mevcut" dedi. 


Çift dil eğitimi

1272 öğrenci kapasiteli Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe kampusünün çok merkezi bir konuma sahip olduğunu dile getiren Karaaslanlı, okulun kapalı yüzme havuzu, bilim müzesi, sanat atölyesi, çok amaçlı spor salonu, teknoloji laboratuvarı gibi özel eğitim alanları ve akıllı teknolojilerle donatılmış derslikleri ile Ege Bölgesi'nin en iyi kampusleri arasında yerini alacağını vurguladı. Uzman bir eğitim kadrosu ile faaliyet verecek olan okulun dil öğretmeyi değil dil edindirmeyi hedefleyen bir eğitim anlayışı ile hareket ettiğini söyleyen Karaaslanlı, bu amaçla çift dilli eğitim sistemini uyguladıklarını belirtti. 


TEOG'ta büyük başarı

26-27 Kasım 2014'te yapılan TEOG 1'de Bahçeşehir Bornova kampusü öğrencilerinin rekor bir başarıya imza attığını da dile getiren Karaaslanlı şöyle devam etti: "32 öğrencisi tüm sorulara doğru yanıt veren okulumuz, yüzde 99 olarak gerçekleşen soruların doğru yanıtlanma ortalamasıyla Türkiye'nin zirvesine yerleşti. Öğrenciler her branşta üstünlük göstererek İngilizce'de yüzde 100, Matematik'te yüzde 99.45, İnkılap Tarihi'nde yüzde 99.20, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nde yüzde 99.09, Fen ve Teknoloji'de yüzde 99.00, Türkçe'de ise yüzde 98.20'lik başarı ortalamasına ulaştı. Bahçeşehir Koleji'nin bu büyük başarısında öğrencilerin hafta sonları dahil ücretsiz olarak faydalandığı TEOG Sınavlarına Hazırlık Kursları, Bahçeşehir Koleji uzmanları tarafından hazırlanan soru bankaları, her hafta yapılan deneme sınavları, dijital etüt imkanları, her öğrencinin potansiyelini en üst seviyeye taşıyan Kişiye Özgü Öğretim Modeli'nin büyük etkisi var. Her öğrencisini bireysel olarak takip ederek sınava hazırlayan Bahçeşehir Koleji sistemli çalışmanın mükafatını TEOG sınavında Türkiye genelinde tüm öğrencilerinin kaydettiği üstün başarılarla alıyor."


Yeni Asır


Geri Dön