19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş 3. Havalimanı'nın inşaat alanını gezdi!

Kadir Topbaş 3. Havalimanı'nın inşaat alanını gezdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, inşaatı devam eden 3. Havalimanı'nda büyükelçilerle buluştu. Topbaş, bölgede gerçekleşen toplantının ardından 3. Havalimanı şantiye alanını gezdi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Sosyal medya maalesef buralara tünemiş baykuşlar tarafından yönetiliyor. İnsanı tahrip ediyor, sonucu nereye gidecek farkında değil. Attığı twitlerle neleri sarstığının, nasıl bir kıyameti tetiklediğinin farkında değil." dedi.


İnşaatı süren 3. Havalimanı'nda büyükelçilerle bir araya gelen Topbaş, turizmin ekonomiye, istihdama katkısını bildiklerini, aynı zamanda barışın, kültürlerin kaynaşmasının adımı olan turizmin, terörle mücadele etmenin de bir yolu olduğunu anlattı.


"Turizmin yoğun olması bir noktada teröre karşı bir başkaldırıdır, bir karşı duruştur, onun için biz turizmi ne kadar geliştirirsek teröre karşı bir duruş sergilemiş oluruz" diyen Topbaş, bu bilinçle turizmde önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Topbaş, "Terör her şeyi etkiliyor. Turizmi geliştirdiğimiz zaman bir tavır koymuş olacağız. Birbirimizi daha iyi tanıyacağız, kültürler birbirine akışkan olacak ve dünyada birlikte yaşamamızın farkında olmuş olacağız." dedi.


Turizmin sürdürülebilir kalkınmada önemli adımlardan biri olduğunu dile getiren Topbaş, "Birbirimizi tanımak, insan olduğumuzun farkında olmak, birbirimize ihtiyacımız olduğunu ve dünyanın geleceğinde hepimizin sorumluluk taşıdığını ortaya koymak zorundayız. Bir ülkenin sıkıntıya düşmesi, başka bir ülkeyi memnun etmemeli. Barışa katkı sunmamız gerekiyor. " değerlendirmesini yaptı.


Dünyada ciddi anlamda bir bilgi kirliliği olduğunu kaydeden Topbaş, şöyle devam etti:


"Sosyal medya maalesef buralara tünemiş baykuşlar tarafından yönetiliyor. İnsanı tahrip ediyor, sonucu nereye gidecek farkında değil. Attığı twitlerle neleri sarstığının, nasıl bir kıyameti tetiklediğinin farkında değil. Bunların hepsi gözümüzün önünde cereyan ediyor. Bunlara 'dur' demenin yolu dayanışma, birlikte olma, bunlara tavır koyma ve bunlara karşı duruşumuzu netleştirmekle mümkündür. Türkiye’nin gelişmesini istemeyenler, manipülasyonlar, birtakım terör örgütleri ve bizim çokça üzerinde durduğumuz sizin de takip ettiğiniz akla ziyan, olamaz diyeceğimiz bir FETÖ darbe girişimi yaşadık. Belediyem işgal edildi. Belediyemin önünde 17 şehit verdik. 50’ye yakın yaralı ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi, cesareti ile bunlar halkımızın yüreği ve imanıyla üstesinden gelindi. Bundan böyle kimse kolay kolay bir ülkede buna cesaret edemez. Zannediyorum bir örnek oldu. Korkakların geleceği yoktur. Cesur adımlar atmak lazım. Bu adımları da dostlarla birlikte atmak lazım. Biz sizleri hep dostlar olarak belliyoruz. Dünya insanlığının tüm yönetimleri birbirinin dostudur ve dostu olması gerekiyor. Ayrım yapmaksızın inançlarına bakmaksızın insan olduğumuzu her şeyin önüne koyarak geleceği çok daha mutlu kılarız."


Büyükelçi ve konsoloslara, İstanbul'un tarihi ve turistik özelliklerini anlatan Topbaş, kentteki büyük yatırım ve projelerle ilgili bilgi de verdi.


Topbaş, sözlerini, "Ülkelerinizin iş adamlarının özellikle İstanbul’da ciddi fırsatlar bulabileceğine inanıyorum." diye tamamladı.


Konuk büyükelçi ve konsoloslar, toplantının ardından 3. Havalimanı şantiye alanını gezdi. 




AA


Geri Dön