17 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: 30 yıldız dünya mirası listesindeyiz!

Kadir Topbaş: 30 yıldız dünya mirası listesindeyiz!

Paris'te Kültür Mirasının Korunması paneline katılan İBB Başkanı Topbaş "30 yıldır dünya mirası listesindeyiz. Ama daha çok işimiz var” dedi.



Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Paris'teki merkezinde "Mega Kentlerde Kültür Mirasının Korunması ve Kentsel Gelişim" paneli düzenlendi. Panele İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Paris Büyükelçisi Hakkı Akil katıldı. Panelde konuşan Bokova, İstanbul'un kültür mirası bakımından büyük bir tecrübeye sahip bulunduğunu belirterek, "İstanbul şehri kalkınmanın yok etme anlamına gelmediğini göstermelidir. Kültür mirasına sahip çıkarken buna toplumun katılımını da sağlamalıyız" dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuşmasında İstanbul'un kültür mirasının korumak için eksiklerin giderilmesinde kararlı olduklarını belirterek "30 yıldır dünya mirası listesindeyiz. Bu süreçte elbette hatalarımız oldu. Ancak her hatamızda yeni bir şey öğrendik. Yapacak çok işimiz olduğunun farkındayız" dedi. 


Kararlı olmalıyız 

Topbaş DAEŞ terör örgütünün Ortadoğu'da dünya kültür mirasını yok ettiğine de işaret ederek, "Bu suçla hep birlikte ve 'ama'sız mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.  


Akşam 


Geri Dön