27 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Akıllı kentte mesafe katettik!

Kadir Topbaş: Akıllı kentte mesafe katettik!

Dünya Akıllı Şehirler Fuarı açıldı. Fuara katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, akıllı kentler hakkında bilgiler verdi.



Dünya Akıllı Şehirler Fuarı kapılarını İstanbul’da açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’u akıllı kent haline getirmek için ciddi mesafeler katettiklerini açıkladı. 


Sabah gazetesi ve AHaber'in medya sponsoru olduğu dünyanın önde gelen kuruluş ve uzmanlarını bir araya getiren Dünya Akıllı Şehirler Fuarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önderliğinde dün ziyaretçilerine kapılarını açtı. Şehir yaşamını kolaylaştırmak için birçok teknoloji firmasının katılımını gerçekleştirdiği fuara ilginin yüksek olması dikkat çekti. Şehirleri akıllı hale getirmek için birçok yazılım geliştirip faaliyete geçirdiklerini aktaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, akıllı kent konusunda ciddi mesafeler aldıklarını kaydetti.


Başkan Topbaş ayrıca mobil cep trafik ve İBBNavi gibi uygulamaları insanların hizmetine sunduklarını söyledi. Topbaş, uluslararası konferanslarda farklı yabancı dillerde yapılan ve cihazlarla insanların takip etmek zorunda kaldığı simültane tercümelerin artık cep telefonlarında dinlenebileceğini belirterek, "Kodlar verilerek cep telefonlarınızda simültane tercümeleri dinleyebileceksiniz. Bunları dünyada ilk kez bizim ekiplerimiz başardı. Hatta statlarda binlerce insan, anonslara gerek kalmadan cep telefonlarından ne söylendiğini duyabilecek" dedi.


YATIRIMLAR ARTACAK

Fuarın sürdürülebilir şehir için önemli olduğunu belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türkiye'nin içinde bulunduğu geçiş sürecinde yapılan bu organizasyonun yatırım stratejilerini belirlemesinde ciddi katkılarının olduğunu söyledi. Günümüzde her alanda hızlı değişimin olduğunu ve şehirler açısından büyük önem arz ettiğini aktaran Şahin, "Fuarla 100'ü aşkın firmayla, 3 bini aşkın işadamı ve 10 binden fazla profesyonelin ziyaretiyle ihracatın gelişimine paralel olarak üretici firmalar için dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırım yapmak imkânı sunacak. Bu uluslararası fuarın dünyada ve ülkemizde giderek artan enerji talebinin daha da hızlı karşılanmasına büyük katkı sağlayacak" dedi.


Sabah 


Geri Dön