20 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Bakanlıkların İstanbul’a plan yetkisi kalkmalı!

Kadir Topbaş: Bakanlıkların İstanbul’a plan yetkisi kalkmalı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘Şehrin Geleceği İstanbul 2014 Kentsel Dönüşüm Zirvesinde’ İstanbul’daki yapı yoğunluğuna dikkati çekti. Topbaş 'Kadir Topbaş: Bakanlıkların İstanbul’a plan yetkisi kalkmalı' dedi.



Kent yönetiminin farklı olmasını, bunu da bir öz eleştiri olarak Başbakan’a ilettiğini belirten Topbaş, “Özellikle bir takım bakanlıkların ve kurumların İstanbul üzerinde plan yapma yetkisinin de İstanbul’dan kalkması gerektiğini söyledim. Tek noktada yetkiler toplanmalı. İstanbul’a yapılan birçok yapının faturası yerel yönetimlere kesilmekte. Yerel yönetimler tarafından yapıldığı zannedilmekte. Bunların doğru olmadığını her yerde söyleme imkanımız olmuyor. Burada kent bütünlüğünü tek otorite ile katılımcı şeffaf bir yönetim anlayışı ile hazırlayabiliriz. Sayın Başbakanımızın da bu hassasiyette olduğunu gördüm. İnanıyorum ki bu süreçte farklı bir çalışmayı kendisiyle yapacağız” diye konuştu.

 

Kentsel dönüşümün yeni bir yoğunluk ortaya çıkarmak anlamı taşımadığını da kaydeden Topbaş, yoğunluğu artırmamak için imar hakkı transferi sisteminin getirilmesine de dikkati çekti.


Vatan




Geri Dön