20 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Bütün projelerde İstanbulluların görüşünü alacağız!

Kadir Topbaş: Bütün projelerde İstanbulluların görüşünü alacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bütün projelerde İstanbulluların görüşünü alacaklarını söyledi



Basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Topbaş, “Şehir şantiyeciliğine daha çok önem vererek yapılacak çalışmalarla ilgili halkı bilgilendireceğiz. Bütün projelerde görüşlerini alacağız. Dünyadaki meslektaşlarıma, medya kuruluşlarına ve STK’lara da mektup göndererek Gezi Parkı eylemiyle ilgili doğru bilgileri aktaracağım” dedi.

Gezi Parkı ve Taksim’deki düzenlemeler ele alındı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Belediye Sarayı’nda yapılan haftalık Koordinasyon Toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bugünkü koordinasyon toplantısını biraz daha genişletilmiş olarak yaptıklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, “Geçen hafta ve bu hafta Gezi Parkı’ndaki eylemler başta olmak üzere İstanbul’daki birçok çalışmaları ve gelişmeleri gözden geçirdik. Bugünkü toplantıda İstanbul için çok önemli olan Taksim bölgesindeki düzenleme çalışmalarının nasıl yürütüldüğünü gözden geçirdik” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bir haftadan beri çok yoğun bir çalışmayla Gezi Parkı’nın güzelliklerini arttırarak İstanbul’a hizmet verecek hale getiriyoruz. Bin civarındaki personelimizle parka 200 binin üzerinde çiçek ve 129 tane büyük ağaç ile 5 bin gül diktik. Taksim Meydanı’nın daha nezih ve güzel hale gelmesi konusunda proje çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle meydan algısını oluşturmak için otobüs durağı gibi üç boyutlu metaryelleri artık Taksim Meydanı’nda bulundurmayacağız. Taksim çok daha rahat gezilebilen güzel bir hale gelecek.”


Bütün proje ve çalışmalar vatandaşa sorulacak

Bundan sonraki çalışmalarda şehir şantiyeciliğine daha çok önem vererek yapılacak çalışmalar öncesinde halkı bilgilendireceklerini vurgulayan Topbaş, “Bütün projeler önce halkla paylaşılacak. Halka anlatılacak. Halkımızın görüşleri alınarak çalışma yapılacak. Görev geldiğimden beri üzerinde durduğum şehir şantiyeliği ile çalışmalarımızı İstanbullularla paylaşma anlayışını daha yoğun bir şekilde yapacağız. Bir otobüs durağının yeri değişecekse bile o durağı kullananlara bu sorulacak. Bir otobüsün yol güzergahı da aynı şekilde vatandaşlarımıza sorulacak. Yerel yönetimler halkla beraber hareket eden yarı sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu mantıkla hareket ederek bundan sonraki süreçte bu alanda da Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olacağız. Projelerini halkıyla paylaşan bir belediye yönetiminin yakın takipçisi olacağımı özellikle ifade ediyorum.”


İBB


Geri Dön