26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş Esenyurt'taki Bilal-i Habeşi Camisi'ni açtı!

Kadir Topbaş Esenyurt'taki Bilal-i Habeşi Camisi'ni açtı!

Esenyurttaki Bilal-i Habeşi Camisi törenle ibadete açıldı. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ramazan ayının bereketinin tüm İslam topraklarında hissedildiğini söyledi



         Topbaş, İstanbulun, ramazanın çok farklı yaşandığı kentlerden biri olduğunu belirterek, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının ramazanın güzelliğini insanlara hissettirebilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediğini kaydetti.

         Ramazanın, insani duyguların ön plana çıktığı bir ay olduğunu ifade eden Topbaş, "Ramazan, açlığın ve susuzluğun hissedildiği bir ay. Bu ayda sofralarımızı birlikte paylaşıyoruz. Her lokmayı ağzımıza götürürken dünyanın başka bir yerinde bir lokmaya ulaşmak isteyen insanları düşünüyoruz" diye konuştu.

         Topbaş, dünyada barış, hoşgörü ve sevginin yeşermesini istediklerini söyledi. Açılışı yapılan caminin inanç dünyasına hizmet verecek bir mekan olacağını vurgulayan Topbaş, "Mabetler yapılırken sadece ibadethane olarak kullanılması değil, ilerisi de düşünülüyor. Bu mabedin de alt katında İşkur ile işbirliği içerisinde bir çalışma yürütülüyor. Buradan kadınlara evlerinde yapmak üzere iş verilmekte. Bu uygulamanın diğer ilçelere de örnek olmasını arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

         Topbaş, daha sonra Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve diğer ilgililerle birlikte kurdele keserek caminin açılışını yaptı. Bu arada Topbaş, açılış öncesi gezdiği camide namaz kıldı.

       CAMİNİN ÖZELLİKLERİ

         Modern dış mimari yapısıyla dikkati çeken Bilal-i Habeşi Camisinin yapımında klasik Osmanlı iç süsleme sanatı ve Rumi desenler kullanıldı. Toplam 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen cami, 3 bin kişilik cemaat kapasitesine sahip. 3 bölümden oluşan camide, 1100 metrekare avlu, 2 bin 300 metrekare ibadet alanı ile iki katlı Kuran kursu ve cami dernek lokali bulunuyor.
        

            AA


Geri Dön