29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul şantiye kaynıyor!

Kadir Topbaş: İstanbul şantiye kaynıyor!

Yıl sonu itibariyle yaptıkları yatırımların toplam bedelinin 43 milyar lirayı bulacağını kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yer altında, yer üstünde, altyapıda çok sayıda çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi...



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ümraniyede yapacağı Tepeüstü köprülü kavşağının temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapılacak kavşağın Ümraniye için büyük önem arz ettiğini söyledi. İstanbula yıl sonu itibariyle yaptıkları yatırımların toplam bedelinin 43 milyar lirayı bulacağını kaydeden Topbaş, şöyle konuştu: Yer altında, üstünde binlerce şantiye ve çalışma var. Göreve geldiğimiz zaman İstanbuldaki kavşaklar sayısı 57 adet idi. Biz bu güne kadar 7 yıl içinde İstanbula yaptığımız kavşak ve yol çalışmalarının toplamı 231 adettir. Bunlara yapmış olduğumuz harcamalar da 5 milyar lira civarında. 405 kilometre ham yol yapmışız. Şu anda 24 tane kavşak inşaatımız devam ediyor.

ÜLKENİN GELECEĞİ BİZE EMANET
Dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın başlattığı yerel yönetim anlayışını daha ileriye taşımaya çalıştıklarını söyleyen Topbaş, İstanbulun dünyada örnek alınan bir şehir haline geldiğini kaydetti. Topbaş, Bu millet bize güvendi, bize büyük yetkiler verdi. Bu ülkenin geleceğini bize emanet etti, biz emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz. Bu güzel şehre hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz dedi. Konuşmasının ardından Topbaş, üstlenici firmanın yetkilisini kürsüye davet ederek pazarlık yaptı. Kavşağın bitiriliş süresinin 240 gün olarak belirlendiğini ve bunun çok uzun olduğunu belirten Topbaş, inşaatın Mayıs sonunda bitirilmesini istedi.
Bugün


Geri Dön