29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş metro hattını ihale aşamasına getirdik!

Kadir Topbaş: Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş metro hattını ihale aşamasına getirdik!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey hattının Mecidiyeköy'den başlayan ilk etabının inşaatı sürüyor. Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş kısmını ise ihale aşamasına getirdik" dedi...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının Mecidiyeköy'den başlayan ilk etabının inşaatı sürüyor. İleride Halkalı-Başakşehir bu metronun ikinci aşaması olan Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş kısmını, tarihi doku nedeniyle oluşacak gecikmeler ve engellemeleri önlemek için ayrı tuttuk ve ihale aşamasına getirdik" dedi. 


Topbaş, AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Okul ile Point Otel'de, Beşiktaş'taki sitelerin yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 


Programda konuşan Topbaş, yerel yönetimlerin kent menfaatini ön planda tutan halka en yakın yönetimler olduğunu belirterek, belediyecilikte siyasi görüşler yerine hizmetin ön planda tutulması gerektiğini dile getirdi.


İstanbul'a hizmet ederken geçmişte yaşanan plansız gelişmenin sıkıntılarını yaşadıklarını anlatan Topbaş, bu nedenle göreve gelir gelmez İstanbul'un ve etkileme alanları olan Marmara Bölgesi ile yakın çevredeki illeri de dikkate alan planları hazırladıklarını ifade etti.


 "Beşiktaşlılardan bize gelecek her türlü talebi değerlendirerek gereğini yaparız" diyen Topbaş, "Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının Mecidiyeköy'den başlayan ilk etabının inşaatı sürüyor. İleride Halkalı-Başakşehir bu metronun ikinci aşaması olan Mecidiyeköy-Beşiktaş-Kabataş kısmını, tarihi doku nedeniyle oluşacak gecikmeler ve engellemeleri önlemek için ayrı tuttuk ve ihale aşamasına getirdik. Beşiktaş'taki istasyonu da metro Sarıyer'e sahilden devam edecek şekilde konumlandıracağız" diye konuştu.


Önümüzdeki dönem yapacakları Beşiktaş Meydan düzenlemesiyle Çarşı ile sahili buluşturacaklarını aktaran Topbaş, Beşiktaş sahilinde çirkin bir görüntü oluşturan eski viyadüğü de kaldıracaklarını kaydetti. 


Topbaş, yeni bir modelleme ile mahallelere inşa edecekleri modern otoparklardan Beşiktaşlıların da istifade edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Vatandaşlardan hizmetin daha hızlı gelmesi ve sonuca varması açısından, siyasi görüşlerini bir tarafa bırakarak karar vermelerini istiyoruz. Biz sözümüzü hiçbir zaman yerde bırakmadık, sözü namus bildik. 10 yıldan beri, bize destek veren İstanbullular hizmetlerimizi görüyor. Bizi 30 Mart'ta Zeynel Abidin Okul kardeşimizle birlikte yetkilendirirseniz, inşallah Beşiktaş'ın yarını çok daha güzel olacak."


- Beşiktaş'a 23 otopark projesi


İlçesi için yeni projelerini ve yatırımlarını anlatan AK Parti'nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Okul da eğitim seviyesi çok yüksek bir ilçede olduklarını anlatarak, "Ama buraya yakışır bir kültür merkezi yok. Buraya yakışır bir kültür merkezini kazandırmak istiyoruz" dedi.


Beşiktaş'ta otopark sıkıntısının da bulunduğuna işaret eden Okul, ilçenin 23 mahallesine 23 otopark projesinin bulunduğunu ve bunun ihtiyacı karşılayacak bir proje olduğunu söyledi. 


İlçede yaklaşık 15 amatör spor kulübünün olduğunu dile getiren Okul, "Amatör spor temsilcileriyle görüşüyoruz. En büyük sıkıntılarının antrenman yapacakları bir yer olmadığını söylüyorlar. Biz kendilerine söz verdik Ortaköy'de yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait amatör spor kulüplerine hizmet vereceğimiz bir spor kompleksi yapacağız. Sağlıkla ilgili hastane projelerimiz de var. Meydan projelerimiz var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de Beşiktaş Meydan'da gerçekleştireceği, aynı zamanda Levent Çarşı çevresinde meydan projemiz var. Belediye sarayı, nikah salonu ve kent müzesi de yapacağız. Engellerle ilgili projemiz var. Mevcut belediyemiz, engelli vatandaşlarımız için uygun değil. Hatta engelsiz vatandaşlarımız için de ciddi bir sorun oluşturuyor. 'Parklarda ücretsiz internet olacak' diyoruz. Sadece Beşiktaş'ta değil İstanbul'un bütün parklarında ücretsiz internet sağlayacağız. Bütün bunları yaparken hayvanlarımızı da unutmayacağız" şeklinde konuştu. 



AA


Geri Dön