29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş, Türk Dünyası Mimarlık Kurultayı'na katılacak!

Kadir Topbaş, Türk Dünyası Mimarlık Kurultayı'na katılacak!

Kadir Topbaş, Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katılmak üzere yarın Kazakistan'a gidecek



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın Kazakistan'a gidecek.

Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Topbaş ve beraberindeki heyet, yarın saat 11.00'de Atatürk Havalimanı'ndan Kazakistan'ın Şimkent Havalimanı'na hareket edecek.

Heyet, aynı gün Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in vereceği akşam yemeğine katılacak.

Topbaş, 25 Mayıs Salı günü başlayacak olan Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'nda, "2010 İstanbul Kültür Başkenti" başlıklı bir konuşma yapacak.

Kurultayda, protokol konuşmaları kapsamında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra Astana Valisi İmangali Tasmagambetov, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Nihat Zeybekçi, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kurultay Yürütme Kurulu Başkanı İlyas Demirci, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de birer konuşma yapacak.

Başkan Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet, 26 Mayıs Çarşamba günü İstanbul'a dönecek.
AA


Geri Dön