29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: Üsküdar yerinde dönüşümle tekrar ayağa kalkacak!

Kadir Topbaş: Üsküdar yerinde dönüşümle tekrar ayağa kalkacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar' da, Esenler'de ve Beyoğlu'nda olduğu gibi, kimseyi mağdur etmeden yerinde dönüşüm yaparak Üsküdar' ı yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar'da, Esenler'de ve Beyoğlu'nda olduğu gibi, kimseyi mağdur etmeden yerinde dönüşüm yaparak Üsküdar'ı yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar'da vatandaşlarla buluştu. 


Yavuztürk Mahallesi'nde yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Topbaş'a İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve yeni dönemde Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen eşlik etti. Alanda toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Kadir Topbaş, Yavuztürk Mahallesi'ne imar ve yerinde kentsel dönüşüm müjdesi verdi. 


"PLANLAR HALK İLE BERABER BELİRLENECEK" 


Her alanda yaptıkları yatırım ve hizmetlerle İstanbul'un çehresini değiştirdiklerini kaydeden Topbaş, kimseyi mağdur etmeden yapacakları kentsel yenileme ile Üsküdar'ı ve Yavuztürk Mahallesi'ni yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi. "Bağcılar'da, Esenler'de, Beyoğlu'nda bunu yapıyoruz" diyen Kadir Topbaş, "Gidin oradaki insanlara sorun. Belediyeler bunu yapıyor ama kimseyi mağdur etti mi? Size hangi imkanları verdi? 


Haksızlığa uğradınız mı? Buralar yapılırken belediye başkanı sizinle oturacak ve nasıl bir plan geliştirileceğini belirleyecek. Başbakanımız geçen ay Ankara'daki toplantıda katılımcı şeffaf bir yönetim anlayışı ilan etti. Belediye başkanı gelecek ve ne isteniyor, ne gerekiyor konuşacaksınız. Özellikle herkes yatırımlardan, hizmetlerden bilgi sahibi olacak" dedi. 


BOĞAZİÇİ İMAR KANUNU YENİDEN DÜZENLENECEK 


Yavuztürk Mahallesi'ndeki başta imar problemi olmak üzere yaşanan eksikliklerin geçmiş yönetimlerin yanlış uygulamalarından kaynaklandığını belirten Topbaş, bu sorunları çözmek istediklerini ancak bazılarının buna engel olduğunu ifade etti. Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Afet alanlarıyla ilgili 2012 Haziran'da çıkan bir yasanın 9. Maddesi size imar hakları vermişti. Bugün CHP'nin Üsküdar belediye başkan adayı olan kişinin de imzası olan bir başvuru ile anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirdiler. Bunların zihniyeti önce bozarlar sonra bozuk düzen diye bağırırlar. Bunlar hizmet değil vatandaşa eziyetten başka bir şey vermezler. Başbakanımız Boğaziçi İmar Kanunu ile ilgili görüşme yaptık. 


Bu kanunun kökten yenilenmesi ve düzenlenmesi gerekiyor. Başbakanımızın da düşüncesi böyle. Bu yasanın 9. Maddesi iptal edilmemiş olsaydı zaten böyle bir sorundan konuşuyor olmayacaktık. Sadece Üsküdar değil, sizin bu mahalle değil, Sarıyer'de de Beykoz'da da diğer taraflarda aynı sorun var. 



TAPULAR DAĞITILMAYA DEVAM EDİYOR 


İstanbul'un çeşitli ilçelerinde tapuları dağıt, maya başladıklarını ve buna devam edeceklerini dile getiren Başkan Topbaş, "İstanbul'un değişik yerlerinde Büyükşehir'e ait alanlarda işgaller vardı. Biz Kartal'da Sarıyer'de tapuları vermeye başladık. Aynı şekilde Maltepe'de, Ataşehir'de, Sarıyer'de, Avcılar'da Büyükçekmece'de küçük bedeller karşılığında yasanın öngördüğü bedeller çerçevesinde bu tapuları vereceğiz. Ayrıca Milli Emlak'a ait yerler var. Bakanlık oraları belediyeye vererek orada da tapu verme imkanı ortaya çıkıyor. 

Bakanlık Beykoz'un tapularını verme işini bize bıraktı. Biz dedik ki ilçe belediyesi bu işi daha iyi çözer ve belediye başkanına verdik. Orada şu anda tapuları dağıtıyor" dedi. 


"SAHTE TEBLİGATLARLA VATANDAŞ KANDIRILIYOR" 



Son günlerde sahte tebligatlarla vatandaşın kandırılmak istendiğini söyleyen Topbaş, "Gelip buraya 'AK Parti'ye oy verirseniz binalarınızı yıkacaklar, peşkeş çekecekler' derler. 


10 yıldan beri burada kimin evini yıktık. Kimsenin boynunu bükecek, göz yaşı döktürecek hiçbir karara başkan olarak imza atmam. 

Çünkü biz vatana millete insana hizmetin ne olduğunu karşılığının ne olacağını gayet iyi biliyoruz. Son günlerde diyorlar ki Kadir Topbaş adına hazırlanmış sahte tebligatlar hazırlayıp gece yarısı evlere dağıtacaklar. Böyle bir şey yok. Allah şerlerinden korusun. 


Biz ilk geldiğimizden ayda 50 bin öğrenciye burs verirken, CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürüp bunu iptal ettirdiler. Daha sonra da CHP gençlik kollarını belediye önüne getirip burslarımızı istiyoruz dedirttiler. Hem iptal ettireceksin hem de organizasyon yapıp burs istiyoruz dedirteceksin. Bunların yapısı bu" şeklinde konuştu. 


Anadolu'da Vakit- Yerel Gazetesi 


Geri Dön