19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Yaptığımız çalışmalar bu kentin ulaşım sorununu kökten çözmeye yönelik!

Kadir Topbaş: Yaptığımız çalışmalar bu kentin ulaşım sorununu kökten çözmeye yönelik!

Sirkeci’de bulunan İstanbul Ticaret Borsası’nın merkez binasında gerçekleştirilen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ile birlikte meclis üyeleri katıldı...




İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Meclis toplantısında konuşan Başkan Kadir Topbaş, tarihin çeyiz sandığı olan bir kentte insanlığa hizmet etmenin bir onur olduğunu söyledi.  Günümüz dünyasında bütün insanların kaderlerinin insanların birbirine bağlı olduğunu belirten Başkan Topbaş, şöyle devam etti: “Bütün coğrafyalarda yaşayan insanlar bir bir kaderlerini etkilemekte. Bu yüzden yönetimlerde bulunanlar ülkelerin geleceğini ve dünyanın geleceğini düşünmek zorundadır. Ticaret Borsamız kadim bir kuruluş. İstanbul’un tarihi kadar eski bir kuruluş. Sizin başarınız kentimiz ve ülkemizin başarısıdır. Yapacağınız her hizmet ülkemiz ve dünyamız için bir modeldir. Gururla ifade etmek isterim ki, kurumsal taassup ortadan kalktı. Artık kurumlar ve birimler ortak hareket edebiliyor ve beraberce karar verebiliyor. Yani birbirlerine destek olarak ülkenin kalkınması için hizmet ediyorlar."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Biz dünün kurulmuş bir devleti değiliz’ sözünü hatırlatan Başkan Topbaş, “İstanbul olarak bizler de 8500 yıllık geçmişi olan bir şehirde yaşıyoruz. Tarihe ve geleceğe karşı olan sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.


-İstikrarın Önemi-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönemlerde çalışanının maaşını bile ödeyemediğini ve bankalardan çek alamayacak duruma geldiğini hatırlatan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdü: “Sayın Başbakanımız ve çalışma arkadaşları yani bizler dünyada alınan kararlarda ülkemizin söz hakkı olmasını sağladık. Türkiye'yi fark edilebilir kıldık. Sizlerde çok iyi bilirsiniz ki iş hayatınızda da bir istikrar yoksa geleceğiniz tayin edemezsiniz. Ülke yönetiminin istikrarlı olması da iş dünyasını böylesine olumlu etkiledi. Büyükşehir'in 2014 bütçesi 8,5 Milyar lira. Türkiye'deki tüm yatırımların 100'de 27’ye yakınını da İstanbul Büyükşehir Belediye’si yapıyor. Şunu söyleyeyim ki, İstanbul olarak hükümetimizden özel bir yardım da almıyoruz. Borçlanma limitimizin de 100’de 38'indeyiz. Bütçemizi de 100’de 99 realize edebiliyoruz.”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'İnsan, zaman ve para yönetimini iyi yaparsanız başarıyı yakalarsınız' sözünü hatırlatan Başkan Topbaş, “Biz de Başbakanımızın bu dediği yönetim şeklini başarıyla yerine getiriyoruz. İstanbul'un geleceğini tasarlama adına 1/100binlik planlamalarını yaptık. 9 üniversitemizle beraber İstanbul’u 14 departmanda inceledik. Bizim İstanbul için planlarımız hazır. Ulaşım networkumuzu ortaya koyduk" diye konuştu.


“Yaptığımız çalışmalar bu kentin ulaşım sorununu kökten çözmeye yönelik. Yatırımlarımızı da buna göre yaptık” diyen Başkan Topbaş sözlerine şöyle devam etti: “2019'un sonuna vardığımızda 400 km'lik raylı sisteme ulaşacağız. Bizim bu metrolarımız en son teknolojiyle makinistsiz olarak hizmet verebilecekler. Ayrıca duraklarla ilgili yeni proje ve programlarımız var. Otobüs durağa yaklaşmadan önce şoföre engelli vatandaş, yaşlı ve hamile vatandaş durakta var bilgisi gidecek. Şoförde otobüs durağına yaklaşmadan buna göre hazırlığını yapacak. Laleyi de anavatanına geri getirdik. Lale soğanı ihracat eder duruma geldik.”


Başkan Topbaş dünyada artık sosyal belediyecilik, sosyal devlet anlayışının hakim olduğunu ve dünyada ciddi bir değişim yaşandığına vurgu yaparak konuşmasını şöyle bitirdi: “Ülkenin her alanda dünyada lider olmak zorunda. Geçmişte de böyleydik. Bu bizim genlerimizde var. Ecdat her gittiği coğrafyada kendisinden yüzyıllar sonra bahsedecek eserler ve söylemler ortaya koymuştur. Tekrar bu seviyeye gelmemiz için Türkiye'nin yeniden güçlenmesi gerekiyor. Bizler  yerel yöneticiler olarak insanımızı nasıl mutlu ederizin peşindeyiz. Tüm çalışmalar bu düşünce etrafında şekilleniyor. Dünyada ciddi bir değişim var. Bizlerde dünyandaki bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Aksi takdirde dünya trendlerini yakalayamazsak bu değişimin gerisinde kalmamız kaçınılmaz. Sayın Başbakanımız bizler bu değişimin farkındayız ve çalışmalarımızı dünyada etkin olan bu sosyal devlet anlayışına göre şekillendirerek hareket ediyoruz."


Toplantıda konuşan İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz’da Başkan Topbaş’a teşekkür ederek, “İnanıyorum ki İstanbullular İstanbul’u son 10 yılda dünyada çok üst seviyelere taşıyan sizleri 3.dönemde de başkanlığa taşıyacaktır. Ustalık döneminizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Ali Kopuz Başkan Topbaş’a plaket verirken, Başkan Topbaş’ta Ali Kopuz’a Lale figürlü çini hediye etti.


İBB


Geri Dön