26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş : Yaptığımız yatırımlar 60 milyar TL’yi bulacak!

Kadir Topbaş : Yaptığımız yatırımlar 60 milyar TL’yi bulacak!

Sancaktepe Kapalı Yüzme Havuzu, Kadın Sağlık ve Beceri Eğitim Merkezi ile Mimar Sinan Bulvarı Cadde Düzenlemesi’nin temelini atan Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’a yaptığımız yatırımlar 2013 sonunda 60 milyar TL’yi bulacak" dedi...



Sancaktepe Kapalı Yüzme Havuzu, Kadın Sağlık ve Beceri Eğitim Merkezi ile Mimar Sinan Bulvarı Cadde Düzenlemesinin temel atma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bürokratları ve AK Parti Sancaktepe İlçe Teşkilatının da yer aldığı temel atma törenine çok sayıda vatandaş da katıldı.


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, toplam maliyeti 30 milyon TL olan Sancaktepe Kapalı Yüzme Havuzu, Kadın Sağlık ve Beceri Eğitim Merkezi ile Mimar Sinan Bulvarı Cadde Düzenlemesi’nin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, projelerin 2013 yılında tamamlanacağını söyledi.


Sancaktepe nüfusunun yoğunluğunu barındıran Mimar Sinan Bulvarı’ndaki düzenlemeyle hem trafik sorununun çözüleceğini, hem de bölgenin kısa zamanda Anadolu yakasının cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini ifade eden Kadir Topbaş, “Toplam 46 bin metrekarelik bir alanı düzenleyerek burayı ticaret, kültür ve turizm alanına dönüştüreceğiz. 2 bin 600 metre uzunluğundaki bulvara modern bir görünüm kazandıracağız. Atıksuyu ve yağmursuyu kolektörleri inşa edeceğiz.


Ayrıca bu caddeyi engellilere ulaşır hale getireceğiz. Elektrik hatlarını yer altına alacağız. Sadece bu işin bize maliyeti 20 milyon TL” diye konuştu.


Sadece Sancaktepe’ye 30 milyon TL'lik 3 büyük yatırım…


Temeli atılan 3 bin 700 metrekarelik Yenidoğan Kapalı Yüzme Havuzu’nun da Sancaktepe’de yüzme sporunun gelişmesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Topbaş, “Yarı olimpik kapasiteli bu havuzda şampiyon adayları yetişecek. Halkımız sağlıklı ve zinde bir yaşam için kulaç atacak. 3 kattan oluşacak bu tesiste kafeterya ile birlikte sağlık ve özürlü ünitesi de bulunacak” dedi.


Kadın Sağlık ve Beceri Eğitim Merkezinin ise kadınlara ve engellilere yönelik büyük bir hizmet olduğunu dile getiren Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sağlığı ve eğitimi bir araya topladığımız bir merkez. 4 bin metrekarelik bu alan ilçenin kalbi olacak. 4 katlı bu binanın zemin katını Engelliler Merkezi’ne ayırdık. Bodrum katlarında ise otopark, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi bulunacak. Yine bu binada bir halk üniversitesine dönüşen İSMEK bulunacak. Her katı ilçeye ayrı bir hizmet sunacak. Bu merkezin toplam maliyeti ise 4 milyon TL.”


İstanbul’a yapılan yatırım 60 milyar TL’ye çıkıyor


“Göreve geldiğimiz günden bu güne İstanbul'u her alanda dünyanın önde gelen şehirleriyle yarıştırmak için 24 saat esaslı çalışıyoruz. Şunu özellikle belirtmek isterim ki dünyanın değişik yerlerinde katıldığım toplantılarda buna tanıklık ediyorum” diyen Başkan Kadir Topbaş, “Her platformda İstanbul ve Türkiye’den gıpta ile bahsediliyor. Yatırım ve hizmetlerimizle İstanbul'u yeniden ayağa kaldırıyoruz. İstanbul’a dönemimizde yaptığımız toplam yatırım miktarı 52 Milyar TL’ye ulaştı. Bu seneki bütçemizi de yatırım temelli hazırladık. 8 milyar TL yatırım yapacağız. 2013 sonu itibarıyla toplam yatırım miktarımız 60 milyar lira olacak” şeklinde konuştu.


Sadece Sancaktepe’ye bugüne kadar 500 milyon TL yatırım yaptıklarına dikkat çeken Başkan Topbaş, “Temelini attığımız Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nun çalışmaları da hızla devam ediyor. Tamamlandığında Üsküdar’la Sancaktepe arası 24 dakikaya inecek.  Marmaray  da tamamlandığında Sancaktepe’den Yenikapı 36 dakika, Taksim 44 dakika, Hacıosman 68 dakika, Atatürk Havalimanı 68 dakika olacak. Birkaç yıl önce biri bunu söylese, inanır mıydınız? Hayal dahi edilemezdi. Bu yatırımlar bu kadarla sınırlı kalmayacak. Hızlanarak ve artarak devam edecek. Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nu da inşallah Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatacağız.”


Göreve geldiklerinde İstanbul’un her yerinde, her İstanbullunun gönlünde umutları yeşertmeyi hedefledik.Topbaş, "Coşku, heyecan ve hizmet aşkıyla çıktığımız yolda, İstanbullunun ihtiyacı olan hiçbir alanı boş geçmeden, hedeflerimizi bir bir gerçekleştirdik. İstanbul’da modern bir yaşam için gerekli altyapı ve üstyapı projelerimizle, kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımıza yönelik sosyal projelerimizle, tarihi şehir İstanbul’a güzellikler getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Sancaktepe’ye yatırım konusunda talep edilmesi gerekenleri Başkanımız İsmail Erdem iyi biliyor ve bu konuda da istediklerini almayı başarıyor. Bundan sonra da Sancaktepe’ye yatırımlarımız devam edecek" diye konuştu.


İBB


Geri Dön