26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş, Yücel Çelikbilek ile Beykoz'daki tarihi kışlayı gezdi!

Kadir Topbaş, Yücel Çelikbilek ile Beykoz'daki tarihi kışlayı gezdi!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İBB Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu'yu ilçede ağırlayarak, Tarihi Kışla'yı gezdirdi. Topbaş, kültürel değerleri tekrar kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, kışlanın da bölgenin merkez



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, beraberinde AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve teknik ekiple birlikte Beykoz’da bulunan tarihi kışlayı ziyaret etti. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Topbaş, Beykoz kışlasının restorasyonunun bitmek üzere olduğunu belirterek, “Kışlanın restorasyon çalışmasını büyükşehir olarak biz yapıyoruz. Metruk durumdaydı. Yeni fonksiyon verilmesi için çalışıyoruz. Önemli kısmı tamamlandı. 2800 m² kapalı alana sahip kışla bittiğinde başta Beykoz olmak üzere bölgenin önemli eserlerinden, yapılarından biri olacak. İstanbul genelinde tarihi eserlerimizi tekrar kazandırmaya çalışıyoruz. Kışlayı da önce ayağa kaldırıp sonra da fonksiyon kazandırmak istiyoruz. Teknik ekibimle birlikte dolaşarak son bilgileri aldım. Beykoz’a hayırlı olsun” dedi.

 Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Kışla önce Beykoz Belediyesinin yetkisindeydi. Büyükşehir’e takas yoluyla devrettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, kışladaki çalışmaları yerinde görmek için ziyaret etti ve ekibine restorasyon çalışmalarının hızlanması talimatını verdi. İnşallah en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunarız. Bittiği zaman bölgenin güzel eserlerinden birini daha tekrar kazandırmış olacağız.”

 


Geri Dön