19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş’a Çin’de Kentsel Dönüşüm başkanlığı teklif edildi!

Kadir Topbaş’a Çin’de Kentsel Dönüşüm başkanlığı teklif edildi!

Çin Guanzo’da Metropolis toplantılarına katılan Başkan Kadir Topbaş’a Metropolis Teşkilatı bünyesinde oluşturulacak “Kentsel Dönüşüm Komisyonu”nun başkanlığı teklif edildi






Dostluk ağacı dikerek dünyaya barış mesajı verdiler


Başkan Topbaş, UCLG Eş Başkanı ve Komünist Partisi Merkez Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreteri Wan Qinglian ile dostluk ağacı dikti. Kentsel dönüşümden sonra oluşturulan dere ve yaşam alanında tekne ile gezi yapan Başkan Topbaş ve beraberindeki heyet büyük ilgiyle karşılandı. Wan Qinglian'ın ev sahipliğinde yapılan gezide Çinli vatandaşlar Başkan Topbaş’a sevgi gösterilerinde bulundu.


Türkiye'nin Guanzo Başkonsolosu Burak Ali Karacan, UCLG genel sekreteri Mehmet Duman, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın katıldığı gezide, toplantılara ve “1. Guanzo Kentsel Yenilik” proje yarışmasına katılan ve ödül alan mimarlar da hazır bulundu. 


Başkan Topbaş ve heyet, daha sonra özel olarak hazırlanan bölgede “dostluk ağacı” dikerek iyi dileklerde bulundular. Töreni yüzlerce Çinlinin yanı sıra Guanzo Belediyesi’nin üst düzey yetkilileri de hazır bulundu. Törene katılanlar gezi sonrası aile fotoğrafı çektirdi.




Kadir Topbaş tören alanında büyük bir ilgiyle karşılaştı. Yüzlerce Çinli Başkan Topbaş ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Birçok Çinli Başkan Topbaş’tan günün önemini hatırlamak için imza aldı.


Wan Qinglian, daha sonra Başkan Topbaş onuruna yemek verdi. Yemekte Guanzo Belediye Başkanı Chen Jianhua ve meclis üyeleri hazır bulundu. Yemekte ziyareti ve toplantıları değerlendiren Qinglian; “Bu projeler diğer şehirlere örnek olacak. Bu yarışmayı geçen toplantıda Sayın Kadir Topbaş önermişti. Nobel kadar önem kazanacak bir yarışma ortaya çıktı. Çok isabetli bir olduğunu gördük. Bu yarışma iki yılda bir yapılacak” dedi.


Topbaş; “Kentsel dönüşümde mağduriyet oluşmamalı”


Başkan Topbaş'ın çalışmalarını büyük bir takdirde izlediğini belirten Wan Qinglian “Sizde liderlik tecrübesi var. Büyük hassasiyeti sahipsiniz. Mao’nun sözüyle söyleyeyim. ‘Var gücümüzle halka hizmet’. Siz bunu bire bir uyguluyorsunuz” diye konuştu.


Yemekte yaptığı konuşmada yeni bir “kentsel dönüşüm” komisyonu kurulmasını da öneren Komünist Partisi Sekreteri Wan Qinglian, Kadir Topbaş’a hitaben, “Altyapıyı oluşturalım, siz başkan olun” teklifinde bulundu. Wan Qinglian, “İstanbul'da yaptıklarınızı yakından takip ediyoruz. UCLG’deki çalışmalarınızı biliyoruz. Herkesi bir araya toplayıp liderlik vasfınızla çalışıyorsunuz. Bu çok güzel, bu işe de sahip çıkın” şeklinde konuştu.


 


Başkan Kadir Topbaş da, “Dünyada ciddi gelişmeler ve dönüşümler var. Bizler siyaset yapmıyoruz. Bizler insanların daha rahat daha refah içinde yaşamaları için hizmet yapıyoruz. Yerel yönetimler çözüm getirir. Kentsel dönüşüm ve yenileme yaparken insanları mağdur etmeden, ekonomik dengeleri koruyarak yapmalı. Sizin çalışmalarınız çok başarılı yeni bir şehir ortaya çıkmış” diye karşılık verdi.


Kadir Topbaş, 1.Guanzo Kentsel Yenilik proje ödüllerinde Nobel değeri taşıyacak projelerin çıkacağına inandığını vurgulayarak, “Çok ciddi fikirler sunuluyor. Bu projeleri kitap haline getirip diğer insanların kullanımına sunmalıyız. Bu arada dostluk ağacı dikerek dünyaya dostluk mesajı verdik. İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konmamasına affetmez. Herkese değer verip ona göre hizmet üretmeliyiz” dedi.


Önümüzdeki yıl UCLG başkanlık seçimi olduğunu hatırlatan Topbaş, “Tekrar adayım. Bakalım seçecekler mi?” diye espri yaptı. Qinglian da bunun üzerine “Tek adayımız sizsiniz sizi destekleriz” diyerek karşılık verdi. Çin gezisi sırasında çeşitli tv ve gazeteye özel röportaj veren Kadir Topbaş, onuruna verilen yemekten sonra çalışanlarla fotoğraf da çektirdi.

İBB


Geri Dön