25 / 04 / 2024

Kadir Topbaş'ın oğlu Santralistanbul'daki Otto'yu Lokma yaptı!

Kadir Topbaş'ın oğlu Santralistanbul'daki Otto'yu Lokma yaptı!

Santralistanbul'un iki alkollü mekanından biri olan Otto’nun işletmesi 1 ay önce Kadir Topbaş’ın oğluna devredildi



Her şey 14-15 Temmuz’da Eyüp’teki Santralistanbul’da düzenlenen Efes One Love Festivali’nden önce Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı’nın “Alkollü içki firmaları gençleri hedef alan etkinliğe sponsor olamaz” diyerek etkinliğin iptalini istemesiyle başladı.


Festivalin başlamasına saatler kala Santralistanbul’daki mekânların içki satmayacağını açıklaması tartışmaları büyüttü.


300 KİŞİLİK RESTORAN 

Son olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Allah aşkına, bir üniversitenin içinde restoranlarında alkollü içki satılmasına müsaade edilebilir mi? Öğrenci alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak?” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.


Bu da, Santralistanbul’da içki satmama kararının tek bir etkinliğe yönelik değil, genel bir karar olarak uygulanacağının sinyallerini verdi. Santralistanbul’un 2 alkollü mekânından biri olan Otto Santral’in işletmecisi Nevzat Atasoy ise işletmeyi temmuz ayı itibarıyla devrettiğini söyleyerek, “Yaklaşık 1 ay önce Lokma Gıda’ya işletmeyi devrettim, TAPDK ve Turizm Bakanlığı’ndan tüm izinlerimiz vardı, onları da devrettim” dedi.


İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş’ın, Emre Kocadağ ve futbolcu Emre Belözoğlu’nun babası Mehmet Belözoğlu ile ortak olduğu Lokma Gıda’nın Rumelihisarüstü’nde 300 kişi kapasiteli bir alkolsüz restoranı bulunuyor.


'ÜNİVERSİTE İÇİN ALINAN KARAR BİZİ BAĞLAMAZ'

Nevzat Atasoy, Otto Santral ve Tamirane’nin içki satışı kararının hukuki olarak üniversite ile bağı olmadığını kaydetti. İki mekânın da Bilgi Üniversitesi’nin değil, Santralistanbul’un kiracıları olduğunu dile getiren Atasoy, şunları söyledi: “Santralistanbul üniversite değil, müzenin bulunduğu, sergilerin yapıldığı çok daha kompleks bir yapı. Ayrıca bu mekânlar ruhsatta üniversitenin içerisinde gözükmüyor, üniversite için alınacak kararlar mekânları bağlamayacaktır.”


İLK RESTORAN HİSAR'DA 2010'DA AÇILDI

Lokma Gıda’nın esas restoranı 2010 yılında Rumelihisarı’nda açıldı. Ticaret sicil kayıtlarına göre, şirketin kuruluşunda sadece Esat ve Emre Kocadağ ortak olarak gözükürken, Nisan 2012’ye gelindiğinde Esat Kocadağ hisselerini Mehmet Belözoğlu ve Mustafa Ömer Topbaş’a devretmiş. Rumelihisarı’nda en çok tercih edilen Boğaz restoranlarından biri olan ve şirketle aynı adı taşıyan Lokma restoranın kapasitesi 300 kişi. Mekânda alkol servisi yapılmıyor.


KONSERLERİN FAVORİ MEKANI

Santralistanbul, konser ve etkinlikler için sık sık tercih edilen bir mekân. İçindeki farklı bölümlerde pek çok etkinliğin düzenlenebildiği Santralistanbul’da 8 Eylül’de Red Hot Chili Peppers da konser verecek.


Meltem Ersoy / HABERTÜRK


Geri Dön