18 / 04 / 2024

Kadir Topbaş'tan Apart Park müjdesi!

Kadir Topbaş'tan Apart Park müjdesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da vatandaşlarla buluştu. Kadir Topbaş, 100 bin araçlık otopark projesinin dışında her sokağa 'Apart Park' müjdesi verdi. Apartman görünümlü otoparkları sokak sakinleri kullanacak.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa'da vatandaşlarla buluştu. Kadir Topbaş, 100 bin araçlık otopark projesinin dışında her sokağa 'Apart Park' müjdesi verdi. Apartman görünümlü otoparkları sokak sakinleri kullanacak. Böylece sokaklardaki trafik sıkıntısı büyük bir nefes alacak. Semih Erden Spor Salonu'nda vatandaşlarla buluşan Kadir Topbaş, ilçe halkına önemli müjdeler verdi. Salona alkışlarla giren Kadir Topbaş, masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. 


"Her sokağa apartman görünümlü otopark" 

Dünyaya örnek olacak yeni bir park metodunu yeni dönemde hayata geçirmek istediğini söyleyen Kadir Topbaş, "Dar sokak aralarında, sokağın orta noktalarında, 400 metrekarenin altında olmamak üzere, birkaç binayı gönül rızası ile satın alarak, oraya otopark binası yapmak istiyoruz. Dışarıdan baktığın zaman normal apartman görünümlü. O sokakta yaşayan insanların hakkı olacak. 


Sokakta yaşayan insanlar oraya araçlarını çekecek ve sokaklar temiz bir görünüme kavuşacak. Bu yeni dönemde niyetim bu. Bunu çözmek. İstanbul'un sokaklarında sorunu çözmüş bir başkan olarak görevi tamamlamak istiyorum. Bu otoparklarda öncelikli olarak sokak sakinlerinin hissesi bulunacak. Otopark hissesi devre mülk gibi, sokakta ev satın alan kişiye devredilebilecek. Bu proje ile sokak aralarında trafik sıkıntısı çözülmüş olacak" dedi. 


"Bayrampaşa'dan Eyüp'e tramvay" 

Habipler tramvayını Vezneciler'e kadar uzatarak metro hattına çevireceklerini belirten Topbaş, "Vezneciler demek, Taksim, Marmaray,  Ankara  demek. Ulaşım Daire Başkanlığı bir çalışma yapıyor. Belediye önünden Eyüp'e bir tramvay çalışmamız var. Hayalleri yetmez. Anında bu projeleri üretip, hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu tramvay Bayrampaşa metro hattıyla buluşacak hem de Eyüp Sultan'a inişte çok rahat bir hizmet olacak. Daha ne yapabilirizin peşindeyiz. Şu söylediğime kimsenin hayali yetmez. İnşallah başarırız. Çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu. 


"Bayrampaşa Cezaevi'nin çevresi kentsel dönüşüm için kullanılacak" 

Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu mevkide bir Hastane alanı olduğunu söyleyen Kadir Topbaş, "Burada başka bir şey yapabilir miyiz diye düşünürken, deprem riski münasebetiyle, 'Kentsel dönüşüm için bir alan olarak kullanalım' dedik. Buralarda daire satma niyetinde değiliz. Bir miktar finans oluşturmak adına bir kısmını belki ama genel olarak bölgenin buraya taşınarak deplase edilmesini arzu ediyoruz. Birileri kalkıp, 'buraları birilerine peşkeş çekecekler' denilebilir. Orası Bayrampaşa'nın dönüşümüyle ilgili kullanılacak alan. Birebir daire verecek şekilde, kendi içinde nasıl gerekiyorsa bunu hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. 


Geri Dön