08 / 05 / 2024

Kadroya geçecek bütün sözleşmelilerin emeklilik hesabında bilmesi gereken kritik nokta

Kadroya geçecek bütün sözleşmelilerin emeklilik hesabında bilmesi gereken kritik nokta

Kumada binlerce çalışanın beklediği kadroya geçme düzenlemesiyle ilgili kritik bir konuda dikkat çeken Ekrem Sarısu, emeklilik hesabı ile ilgili bilinmesi gereken detayı açıkladı.



Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili yasal düzenleme için geriye sayım devam ederken kadroya geçecek çalışanların emeklilik hesaplamasına kritik bir nokta var. Posta Gazetesi'nden Ekrem Sarısu, kadroya geçecek sözleşmelilerin emeklilik hesabıyla ilgili olarak "Burada çok ince bir nokta var. O da emeklilikten önceki son 1260 günlük süre. İşte bu süre, emeklilik için gerekli primi bir başka deyişle emekli olunacak tarihi tayin ediyor" ifadesini kullandı.

3+1 ŞARTI GEREKECEK


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön