28 / 03 / 2024

Kağıthane'deki deprem parkları maliyetini karşıladı!

Kağıthane'deki deprem parkları maliyetini karşıladı!

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Başkan Fazlı Kılıç, Kağıthane’de bulunan deprem parklarının denetimini yaptı. Parkların içerisine yapılan ilk yardım depolarının güneş ve rüzgar enerjisi kullanımından elde edilen elektrik ile maliyetlerini 2 yıl içerisinde karşıladığı belirtildi.




17 Ağustos depreminin yıl dönümünde kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve vatandaşlara olası bir depremde toplanma alanlarını tanıtmak amacıyla Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, deprem parklarının tanıtım ve denetimini yaptı. Başkan Kılıç, ilçede olabilecek herhangi bir afete karşı alınan tedbirleri Çağlayan Mahallesi’ndeki Seçkinler Parkı’nda anlattı.

Her sokağın başında vatandaşların toplanacağı yerleri belirten tabelaların olduğunu belirten Başkan Fazlı Kılıç; ‘’Vatandaşın olası bir durumda nerede olması gerektiği ile ilgili bilgilendirme tabelalarımız mevcut. Bu parkların aydınlatmaları dahil tüm elektrik ihtiyaçlarını da güneş ve rüzgar enerjisiyle karşılıyoruz. 2 yıl gibi bir sürede parklarımızda kurduğumuz bu yardım depolarının maliyetlerini de bu şekilde çıkardık. Burada ürettiğimiz enerji deprem anında herhangi bir elektrik şebekesinde kesinti olduğunda kullanılabilen bir enerjidir. İlk anda ihtiyacımız olan birçok şeyi bu deprem depolama alanlarında barındırıyoruz. 48 tane deprem toplanma alanımız var. Her sokağın başında o sokağın nerede toplanacağına dair tabelalarımız var. 1999 depreminde çürük olan binalardaki hasarları gördük, onun için çok hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın da katılmasını bekliyoruz" dedi. Hiçbir zaman bu ilk yardım depolarına ihtiyaç duyulmamasını da temenni eden Başkan Fazlı Kılıç depoda bulunan malzemeler ile ilgili olarakta basın mensuplarına bilgi verdi.

Kağıthane genelinde toplam 6 adet ilk yardım deposu bulunurken bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da arttırılması hedefleniyor.



Kağıthane Belediyesi



Geri Dön