29 / 03 / 2024

Kağızman'da satış memurluğundan 1 milyon TL'ye satılık bina, ev ve bahçe!

Kağızman'da satış memurluğundan 1 milyon TL'ye satılık bina, ev ve bahçe!

Kağızman Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Kağızman İlçesi, Şahindere Mahallesi'nde yer alan 2 katlı binayı, kerpiç ev ve bahçeyi satışa çıkardı. Toplam bedelleri 1 milyon 22 bin 391 TL olarak belirlendi.




Kağızman Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Kağızman İlçesi, Şahindere Mahallesi, Kars Caddesi'nde yer alan 2 katlı binayı satışa çıkardı. İşyeri olarak kullanılan binanın bedeli 427 bin 373 TL olarak belirlendi. Diğer gayrimenkul de Tuzla Caddesi'nde yer alıyor. Kerpiç ev ve bahçe nitelikli gayrimenkulün bedeli 595 bin 18 TL olarak belirlendi. 


İhalesi; 11 Kasım 2014 tarihinde 10.30 ile 11:00 arasında Kağızman Hükümet Konağı Önü Bahçesi'nde açık artırma ile yapılacak. 



İhale ilanı:



GM.SATIŞ 

SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ - Evrak No: 2011/1STŞ.


T.C. KAĞIZMAN (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU


2011/1 SATIŞ


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NOTU TAŞINMAZIN


Tapu Kaydı: Kars İli, Kağızman İlçesi, Şahindere Mah. Kars Caddesi Mevkii, 133 Ada, 21 Parselde kayıtlı 89,47m2 Yüzölçümlü, İki Katlı Beton Arma Nitelikli taşınmaz ortaklığın giderilmesi davası neticesinde açık artırma suretiyle satılacaktır.


imar Durumu: Kağızman Belediyesi Fen İsleri Müdürlüğünün 03/06/2011 Tarih ve M.36.6.KAG.0.11/279/475 Sayılı yazısına göre, behse konu taşınmazın bulunduğu parsel Belediye imar Planı ve Mücavir Alan sınırları içinde yer almaktadır.


Taşınmazın Özellikleri: Dosyada mevcut bilirkişi raporlarına göre; Bahse konu taşınmaz Şahindere Mah. Milli Egemenlik Caddesi üzerinde yer almaktadır. Cadde üzerinde ve Halihazırda işyeri olarak kullanılan taşınmaz üzerinde Bodrum kat + Zemin kat işyeri ve 1. Kat işyerinden oluşan bina bulunmaktadır. Taşınmaz mevkii olarak Şehir içinde, İmar sahası içinde, her türlü işyeri ve yatırım amacına yönelik olarak kullanılabilecek, pazar durumu çok iyi, düz meyilli Hükümet Binasına, İlköğretim okuluna ve Liseye yakın, Emniyet Müdürlüğü Özel İdare Müdürlüğüne Alışveriş ve diğer işyerlerine çok yakın, emniyet ve ulaşım sorunu olmayan, doğu yönündeki cephesi ana cadde ile sınır olan, ticari anlamda değerli bir konumdadır.


Kıymeti :427.373,00 TL KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler ve Mükellefiyetler : Tapu Müdürlüğündeki Kaydında Yazılı Olduğu Gibidir.


1. Satış Günü : 11/11/2014 günü 10:30 - 10:35 arası


2. Satış Günü : 09/12/2014 günü 10:30 - 10:35 arası


Satış Yeri : Kağızman Hükümet Konağı Önü Bahçesi - Kağızman / KARS


2 NO'LU TAŞINMAZIN


Tapu Kaydı: Kars İli, Kağızman İlçesi, Şahindere" Mah. Tuzla Caddesi Mevkii, 129 Ada, 10 Parselde kayıtlı 1.281,23 m2 Yüzölçümlü, Kerpiç Ev ve Odunluk ve Bahçe Nitelikli taşınmaz ortaklığın giderilmesi davası neticesinde açık artırma suretiyle satılacaktır. imar Durumu: Kağızman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün 03/06/2011 Tarih ve M.36.6.KAG.0.11/279/475 Sayılı yazısına göre, behse konu taşınmazın bulunduğu parsel Belediye İmar Planı ve Mücavir Alan sınırları içinde yer almaktadır.


Taşınmazın Özellikleri: Dosyada mevcut bilirkişi raporlarına göre; Halihazırda kısmen arsa, ev ve kısmen bahçe vasfında olan taşınmaz, şehiriçi olan bölgeye çok yakın, imar sahası içinde, her türlü işyeri ve yatırım amacına yönelik olarak kullanılabilecek, pazar durumu çok iyi, İlköğretim okuluna ve Liseye yakın, Emniyet Müdürlüğü Özel İdare Müdürlüğüne Alışveriş ve diğer işyerlerine çok yakın, emniyet ve ulaşım sorunu olmayan bir mevkide yer almaktadır. Bahse konu taşınmaz üzerinde 1 adet 264,43m2 miktarında yığma yapıyla yapılmış ev, 2 Adet 53,32m2 miktarında eski kerpiçle yapılmış odunluk bulunmaktadır. Taşınmazın üzerinde bulunan mevcut ev ve müştemilatları dışında kalan bölüm bahçe olarak kullanılmakta ve bu kısımda toplam 20 adet değişik cins ve çeşitlerde meyve ağacı bulunmaktadır.


Kıymeti :595.018,00 TL 


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler ve Mükellefiyetler : Tapu Müdürlüğündeki Kaydında Yazılı Olduğu Gibidir.


1. Satış Günü : 11/11/2014 günü 10:55 - 11:00 arası


2. Satış Günü : 09/12/2014 günü 10:55 - 11:00 arası


Satış Yeri : Kağızman Hükümet Konağı Önü Bahçesi - Kağızman / KARS


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderccatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/1 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.01/09/2014


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön