16 / 04 / 2024

Kahramankazan Devlet Hastanesi 2020’de açılacak!

Kahramankazan Devlet Hastanesi 2020’de açılacak!

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ilçede yapımına devam edilen tam teşekküllü 150 yataklı devlet hastanesi inşaatını inceledi. 



Sağlık Bakanlığı ve Kahramankazan Belediyesi arasında hayata geçirilen çalışmalar sonucunda ilçede inşa edilecek olan tam teşekküllü 150 yataklı devlet hastanesinin inşaat çalışmaları hızlandı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 52 bin 626 metrekarelik alan üzerine inşa edilmesi amaçlanan hastanede odalar tek ve çift kişilik olacak. Modern mimari yapısıyla dikkat çekecek hastanede son teknoloji tıbbi cihazlar yer alacak. Hastanede ayrıca otopark ile açık ve kapalı alanlar da bulunacak.

 Kahramankazan Devlet Hastanesi 2020’de açılacak!

Hastanede poliklinikten, fizik tedavi hizmetlerine kadar geniş sağlık hizmeti sunulacak. Hastanede toplam poliklinik sayısı 61'i bulacak. Bunların arasında birer poliklinik diyalize ve kemoterapiye ayrılacak. Fizik tedavi hizmetleri için 3 poliklinik olacak. Acil poliklinik sayısı 4, diş polikliniği ise 5 olarak planlandı. Endoskopi, bronkoskopi için de birer klinik olacak. Hastane 15 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 7 ameliyathanesi ile hizmet verecek. Yaklaşık 80 milyon TL'ye mal olacak hastanenin, 2020'de bitirilerek hizmete girmesi amaçlanıyor. Başkan Oğuz, hastane inşaatında hayata getirilen çalışmaları incelemelerde bulundu. Hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi alan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yetkililerle fikir alışverişinde bulundu. 

Oğuz, Kahramankazan'da inşa edilen 75 yatak kapasiteli mevcut devlet hastanesinin, 54 bin nüfusa sahip olan ilçelerinde ihtiyaca cevap vermekte zaman zaman zorlandığını söyledi. Oğuz, "Yeni hastane tamamlandığında ilçemiz önemli bir hizmete kavuşacak. Kahramankazan'ımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kahramanakazan'ımızın modern bir hastaneye kavuşacak olmasından dolayı mutluyuz" dedi.


Geri Dön