24 / 04 / 2024

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii 2020'de açılacak.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’de yer alan Cuma Camii’nin açılışının 2020 yazının başında yapılacağı açıklandı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Kırım Halkları İşleri Devlet Komitesi Başkanı Albert Kangiyev, ‘Krım’ radyosuna yaptığı açıklamada Simferepol’de bulunan Cuma Camii’nin açılışı ile ilgili olarak, “Bu, Kırım’daki ve muazzam vatanımız Rusya’daki en eşsiz ve büyük yapı. Daha önce bu tür dini bir yapıya yönelik bu kapsamda bir inşaat çalışması gerçekleştirilmemişti. Eşsiz mimarisi ile aynı anda 4 bin kadar kişi namaz kılabilecek. Açılışın ise tahmini olarak 21 Haziran 2020’de yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kangiyev, Sputnik’e yaptığı açıklamada caminin açılışının başta 21 Nisan 2020 tarihinde yapılmasını beklediğini, fakat yapının teknolojik özelliklerinin kullanıma geçirilmesine ilişkin sebeplerden açılışın ertelendiğini dile getirdi. Kangiyev, ayrıca Erdoğan’ın caminin açılışı için Kırım’a gelmesini umduğunu da söyledi.

İnşaatına 2016 yılında başlanan caminin, 5 bin 700 metrekare genişliğiyle Doğu Avrupa'nın en büyük camisi olması bekleniyor.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’daki Cuma Camii’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiğini söylemişti. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifi kabul ettiğini ve olumlutepki verdiğini açıklamıştı.


Geri Dön