26 / 04 / 2024

Mardin Büyükşehir'in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Mardin Büyükşehir'in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. 



Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler TBMM gündemine taşındı. Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

CHP'li Çelik, "Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Anayasanın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu. Çelik, şunları kaydetti: 

"Basında yer alan iddialara göre, yerel yönetimler çeşitli kamu kurumları, kamusal kaynakları çeşitli vakıf ve derneklere ya çok düşük bedellerle ya da bedelsiz olarak tahsis edilmiştir. 

Kamuya ait taşınmazların nasıl tahsis edileceği merkezi yönetim açısından Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik'te, mahalli idareler açısından ise 5393 sayılı Belediye Kanunu ile 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nda düzenlenmiştir. 

5018 sayılı Kanun ile söz konusu diğer yasal düzenlemelere göre; kamu taşınmazları sadece kamu idarelerine ve köy tüzel kişiliklerine tahsis edilebilir. Bu bağlamda kamu taşınmazlarının kamuya yararlı dernek veya vergi muafiyeti tanınan vakıf da olsa herhangi bir dernek veya vakfa tahsis edilmesi yasal olarak mümkün değildir. Konuya ilişkin Sayıştay kararları da bu yöndedir. Pandemi ve ekonomik krizin derinleşmesiyle beraber kamusal ihtiyaçların arttığı bir dönemde bu kaynakların doğru kullanımı önem arz etmektedir."

Mardin Büyükşehir in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in soruları:

1- Mardin'de kayyım yönetimindeki büyükşehir belediyesi çeşitli vakıflara kaç adet mülk tahsis etmiştir? Bu mülkler hangi mülklerdir? 

2- Mardin'de kayyım yönetimindeki büyükşehir belediyesi çeşitli vakıflara tahsis ettiği mülkleri kaç yıllığına ve ne kadarlık bir bedelle kiralamıştır? 

3- Mardin'de bakanlıklarca çeşitli vakıflara kaç adet mülk tahsis etmiştir? Bu mülkler hangi mülklerdir? 

4- Mardin'de bakanlıklarca çeşitli vakıflara tahsis ettiği mülkleri kaç yıllığına ve ne kadarlık bir bedelle kiralamıştır? 

5- Mardin ilçelerinde bakanlıklarca çeşitli vakıflara kaç adet mülk kiralamıştır? Bu mülkler hangi mülklerdir? 

5- Mardin'in ilçelerinde bakanlıklarca çeşitli vakıflara tahsis ettiği mülkleri kaç yıllığına ve ne kadarlık bir bedelle kiralamıştır? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön