29 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 13 Aralık 2016 Salı günü toplandı.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 13 Aralık 2016 Salı günü toplandı.


Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi yoklama ve açılışın ardından Kasım ayı tutanak özetinin okunup oylanması ile devam etti.


Başkanvekili Tanrıverdi, İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen patlama ile ilgili olarak taziye mesajlarını ileterek şehit ailelerine baş sağlığı dileğinde bulundu.


Daha sonra gündem dışı olan maddelerin gündeme alınmasına ilişkin yapılan oylamanın ardından gündem maddelerine geçildi.


Gündemin 1. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın 2017 yılı Meclis Çalışma Takvimi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 2. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, 2017 yılı Geçici işçi vizeleri ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 3.maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Çağlayancerit Belediyesi Başkanlığı ek ödenek ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 4. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Ödenek aktarımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 5.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının 126,37 m² lik taşınmazın satış kararı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 6.maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Cadde, Sokak isim değişikliği ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 7. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tüm spor branşlarında faaliyette bulunulmak amacıyla dernek kurulması ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.


Gündemin 8. Maddesinden 16. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 17. Maddesinden 22. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 23. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının 2011/5 (Özger-) nolu işletme ruhsatlı jeotermal kuyunun, AKBEL' A.Ş.ne devrinin iptali ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 24. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Madalyalı Kahraman Şehir konulu resim yapma ve şiir yazma yarışması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 25. Maddesinden 40.maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi ve oybirliği ile kabul edildi.


Meclis Toplantısına katılamayan meclis üyelerinin izin dilekçelerinin görüşülmesinin ardından Başkanvekili Tanrıverdi bir sonraki oturumun 19 Aralık 2016 Pazartesi saat 13.30’da tekrar yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.


 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön