24 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Güneşevler Toplu Konut'un temeli atıldı!

Kahramanmaraş Güneşevler Toplu Konut'un temeli atıldı!

Güneşevler Toplu Konut Temel atma törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.



 Güneşevler Toplu Konut Temel atma törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'non okunması ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmaları bölümünde Güneşevler , Toplu Konut Kooperatifi adına Ali Taş, ' kürsüye gelerek Güneşevler Toplu Konutları hakkında bilgi verdi. 


Ali Taş, yaptığı konuşmada, Güneşevler Toplu Konutlarının 37 bloktan ve 1480 daireden oluşacağına işaret ederek, "205 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Güneşler Toplu Konutları bir zemin + 10 kat ve her katta 4 daire olmak üzere inşa edilecek. Brüt 123, net 92 metrekare olacak olan dairelerin birim fiyatları 55 bin ile 80 bin TL arasında değişmekte olup ortalama 68 bin TL'dir" diye konuştu. 


'500 DÖNÜMLÜK REZERV ALANI OLUŞTURULDU' 

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kadim bir medeniyetten gelen Kahramanmaraş'ın sürekli göç alan bir il olduğuna dikkat çekerek, "Şehrimiz sürekli göç alan bir il olması hasebiyle konut ihtiyacı doğmaktadır. Bu ihtiyaçları karşılamak adına özellikle de Dulkadiroğlu ilçemizde arsa arayışlarımız devam etmektedir. Toplu Konut yapımı konusunda çalışmalarımız hızla devam etmektedir. 


Çamlık Mahallemizde 100 dönümlük bir alanı rezerv alanı olarak belirledik. Aynı şekilde şehrimizin güneyinde 500 dönümlük bir rezerv alanı oluşturduk. İlimizdeki gayri sıhhi konutları temizleyerek yerine daha güzel yapılarla donatmayı hedefliyoruz. Tarihi mekanlarımızı tarihi dokusunu bozmadan restorasyonlarını da yapıyoruz" diye konuştu. 


'MİMAR VE MÜHENDİSLER DAHA DUYARLI YAKLAŞMALI' 

Pakdil yaptığı konuşmada: "İnsanlarımız güzel binalarda yaşamalıdır. Ama hep birlikte gayret ederek geçmişteki köklü ve kutlu medeniyetimizden ilham alarak bu binalarımızı kendi kimliğimiz çerçevesinde arkadaşlarımızm bu konuya biraz daha duyarlı yaklaşmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi. 


'SIRADAN KONUT OLMAMALI' 

Son olarak kürsüye gelen Bilim, Sanayi Fikri Işık Başkan Erkoç'un ardından kürsüye gelen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise yapılacak konutların gelişi güzel konutlar olmasından ziyade medeniyetin izlerini taşıması gerektiğini vurguladı. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Doğukent bölgesinde 82 bin metrekare alan üzerine 37 bloktan oluşan bin 480 konutun temel atma törenine katıldı. Işık, yapılan konutların sıradan konutlar değil medeniyetin izlerini taşıyan ve ruhu olan konutlar olması gerektiğini söyledi vesinde şekillendirmek diye bir görevimiz olmalıdır. Buradaki mimar ve mühendis Fatih Mehmet Erkoç ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u tebrik ettiğini ifade ederek: "Burada öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'u ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum. Kendisini il başkanlığı döneminden de tanırım. Çalışkan bir arkadaşımızdır. Yaptıkları hizmetlere bakılırsa bir yıllık görev süresini iyi değerlendirmiş ve burada sayılamayacak kadar çok ta güzel hizmetler başarmış. Ben burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Biraz önce Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil kardeşimizin belirttiği gibi konutlar diğer ülkelerdekilerden farklı olmalı. Bizden, bizim medeniyetimizden bir şeyler taşımalı. Buraya gelirken bir şey dikkatimi çekti. Falanca Düğün Center yazılıydı. O center kelimesi yerine Düğün Salonu yazsanız ne olur? Dil Kahramanmaraş için her şeyin başında gelir. Dilde yozlaşma kültürde yozlaşmayı getirir. Kahramanmaraş Türkiye'ye onlarca, yüzlerce büyük mütefekkir yetiştirmiş bir şehirdir. Bizde bir söz vardır: Dünyada mekan ahirette iman. Biz AK Parti olarak 2002'de seçimlere girerken 500 bin konut yapacağız dedik  TOKİ  olarak. İnanmadılar. Tıpkı 15 bin kilometre duble yol yapacağız dediğimizde inanmadıkları gibi. Ama Allah'a şükürler olsun bugün TOKİ tarafından yapılan konut sayısı 700 bine vardı. Artık belediyelerimiz de bu konuda çok yoğun gayret gösteriyor. Artık her belediyemiz, insanlarımızı ev sahibi yapma konusunda önemli gayretler sarf ediyor. 


Artık Maraş kültürün simge şehirlerinden biri değil artık Anadolu da üretimin de merkezlerinden biri haline geliyor. Bu üretimin artması demek, üretimde çalışan insanımızın artması demektir. O da konut ihtiyacının ortaya çıkması demektir" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Bakan Işık ve protokol mensupları hep birlikte butona basarak ilk harcı döktü.


Manşet Gazetesi


Geri Dön