27 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Yusuflar'da dönüşüm tam gaz!

Kahramanmaraş Yusuflar'da dönüşüm tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Yusuflar (Tekke) Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.





Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor.


Yusuflar (Tekke) Mahallesinde vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler sonucunda yıkım çalışmaları devam ediyor. Bakanlık tarafından kira yardımını kabul eden ailelerin oturduğu evlerde yapılan yıkım çalışmaları 498 ada 6 parselde sürüyor. 


Tekke’de devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül: “Yusuflar Mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlıkla birlikte kira yardımı süreci vardı ve o süreçte tamamlandı. Yıkımı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Şu anda yıkımını yaptığımız bina 4. Bina ve ilk etapta 10 kadar bina yapılacak. Tabi burada Tekkelilerle yaptığımız antlaşmaların sonucunda gerçekleşiyor yıkımlar. Kira yardımı yaparak vatandaşlarla yaptığımız sözleşme ile aldığımız evlerde yıkım çalışmalarını yapıyoruz. Saçaklızade bölgesinde 3 blok ve 100 civarında konut yapımının ihalesi tamamlanmak üzere. Ardından diğer etapları olacak. Çamlık bölgesinde konutlar üretilecek. Konutlarımızın projeleri yapıldıkça, etap etap vatandaşlarımıza tekliflerimiz devam edecek. Tekke’de şu ana kadar 60 bağımsız birimle sözleşme imzalandı. Bu 1. Etap için yaklaşık yüzde 10’luk bir alanı kapsıyor. 1. Etap 8 hektarlık bir alan. Tekke’nin tamamı 24 hektar. Bu 8 hektarlık alanda yüzde 10’a yakın bir anlaşma sağlanmış durumda. Bunların kira yardımları bakanlık tarafından onaylandıkça biz de evleri teslim alıyor yıkımlarını yapıyoruz. Tabii ki beraberinde proje de üretmemiz gerekiyor. Proje üretimleri de buna paralel devam ediyor." diye konuştu.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön