28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'a hızlı tren geliyor!

Kahramanmaraş'a hızlı tren geliyor!

Kahramanmaraş Lojstik Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kahramanmaraş'a hızlı tren müjdesi verdi.



 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kahramanmaraş Lojstik Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Arslan burada yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanına taşımacılık yapıldığını, Kahramanmaraş'taki yeni alanın da bu kabiliyetleri daha da geliştireceğini belirtti. 

 

Ülke genelindeki ulaştırma yatırımlarına da değinen Bakan Arslan, kara, hava ve deniz taşımacılığında son 15 yılda büyük atılım yakalandığını aktararak, 81 ilin tamamını bölünmüş yollarla birbirine bağlamayı hedeflediklerini de söyledi.

 

Demiryolu ağının geçmişte kaderine terk edildiğini, göreve geldikleri günden beri adeta seferberlik ilan ettiklerini dile Arslan, "Yılda 138 kilometre demiryolu yapar hale gelmişiz. Avrupa'nın 6'ncı yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldik. Bu gurur hepimizin. Bununla da yetinmiyoruz. 5 bin kilometrelik hatta da çalışmamız devam ediyor. Yenilenme, elektrikli, sinyalli hale getirilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda 2 bin 505 sinyalli hat miktarını 5 bin 462 kilometreye çıkaracağız." diye konuştu.

 

Lojistik merkezi konusunda da ülkedeki sayının 8'e ulaştığını, 5 tanenin de inşaatına devam ettiklerini söyleyen Arslan, lojistik merkezlerini çok önemsediklerini sözlerine ekledi. 


- Kahramanmaraş'a hızlı tren geliyor

 

Kahramanmaraş'ı demiryolu konusunda da güçlendireceklerini söyleyen Arslan, "Kahramarmaraş'ın mevcut demiryolu bağlantısını rehabilite ediyoruz. İstanbul'dan Konya'ya gelen yüksek hızlı tren var. Oradan Kahramanmaraş'a, oradan da Osmaniye, Mersin, Adana'ya gidiyoruz. Başka deyişle İstanbul'dan hızlı trenle Kahramanmaraş'a ulaşımı sağlayacağız. Bunun gereğini de yapacağız. İstanbul'dan Avrupa'ya gidecek hızlı trenle ilgili de çalışıyoruz." diye konuştu.
 

 


Geri Dön