19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

Kahramanmaraş'ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta iş yerleri kullanılamaz hale gelen esnaflar için 15 konteyner dükkan kurulacak. 



Depremden en çok etkilenen Kahramanmraş Göksun'un Ericek Mahallesi'nde hayatın normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor. Göksun ilçesine bağlı Ericek Mahallesi esnafı, müşterilerine konteyner dükkanlarda hizmet verecek. 

Kahramanmaraş ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

ABD Jeoloji Ajansı (USGS) verilerine göre 6 Şubat'ta gerçekleşen iki depremin büyüklükleri 7.7 ve 7.6, derinlikleri ise 8,6 ve 7 km olarak açıklanırken, bu yıkıcı depremlerin ardından birçok ev ve iş yerleri kullanılamaz hale geldi. Depremden en çok etkilenen  Ericek Mahallesi'nde hayatın normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor. 

Ericek Mahallesi sakinleri deprem sonrasında normal hayatlarına kaldıkları yerden devam ederken depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının görülmesi için konteyner dükkanlar hazırlanmaya başlandı. Konuya ilişkin Ericek Mahallesi Muhtarı Lütfü Kaya çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deprem sonrası mahallede kullanılacak sağlamlıkta bir dükkan kalmadığını söyleyen Ericek Mahalle Muhtarı Lütfü Kaya, ''Mahallede 100 bin bina vardı, 50 bina yıkıldı, yıkılmayanlar da ağır hasarlı olarak kullanıma uygun değil açıklaması yapıldı. Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Şuan hala evlerimiz yıkık, yıkılmayanlar temizlenecek''dedi.

Peki Kahramanmaraş Belediyesi'nin esnaflara yönelik diğer çalışmaları neler? 


Geri Dön