25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta hastane inşaatında eylem!

Kahramanmaraş'ta hastane inşaatında eylem!

Kahramanmaraş’ta özel bir hastane inşaatında çalışan işçiler, yüklenici firmadan maaşlarını alamadıkları nedeniyle eylem başlattı.



Kahramanmaraş’ta özel bir hastanenin inşaatında çalışan işçiler, yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek grev yaptı. 

Haber 46'da yer alan habere göre, kentte özel bir hastane inşa etmek için başlatılan inşatta, işçiler maaş alamadığı gerekçesiyle eylem yaptı. 

Sabah saatlerinde toplanan işçiler, seslerini duyurmak adına eylem yaptı.  İşçiler, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu “Maaş almayan 150 kişi var. 1 aydan bu yana maaş alamıyoruz. Yüklenici inşaat firması ve özel hastaneden maaş alamıyoruz. 1 aydan bu yana, ‘Bir gün, gel, yarın gel?’ deniyor. Haziran ayından bu yana burada çalışıyoruz. Kimse parasını alamıyor. Aldığımız bir maaş. Okula giden çocuklarımız var, masraflarımız var. Ev masrafı var. İnşaatın üstlenici firması ben özel hastaneden para alamadım diyor. 1 haftadan bu yana buradayız. Sigortamız yatıyor. Şu anda hiç maaş alamadık” diye konuştu.

Hastane yetkililerinden açıklama

Hastane Yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “İnşaat bizim işimiz değil. Yüklenici bir firma ile anlaştık ve inşaatı verdik. Hastane yönetimi olarak Yüklenici firmaya her ay düzenli şekilde işçilerin ödemesini yaptık. Ama firma işçilerin maaşını yatırmamış. Firma ile görüştük, inşaat firması 2 gün içerisinde işçilere yaşattığı mağduriyeti sonlandıracak böyle bir tahüt aldık. Kimseye bu günlerde mağduriyet yaşatmayız.”
 


Geri Dön