19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta kamulaştırma çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş'ta kamulaştırma çalışmaları başladı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sarayaltı ve Şekerli Caddelerinde yol kamulaştırma çalışmalarına başladı.




Şehrin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sorununa çözüm yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar sürerken bunlara ilave olarak bir yenisi daha ekleniyor. Sarayaltı Caddesi ile Şekerli Caddeleri kamulaştırma yoluyla genişletilerek Bahtiyar Yokuşu Şıh Camii doğusundan Kanlıdere caddesine bağlantı sağlanacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un projeleri arasında bulunan Sarayaltı- Kanlıdere bağlantı yolunun gerçekleşmesi için kamulaştırma çalışmalarına başlanmış olup şehir içi araç ve yaya trafiğinin daha hızlı bir şekilde akışının sağlanması ve kuzey- güney güzergahında alternatif yolların oluşturularak şehir içi trafiğinin rahatlaması için Sarayaltı ve Şekerli caddeleri genişletilerek 1/1000 ölçekli imar planında tanımlı 15 metre genişliğe ulaşacak.


Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Kamulaştırma Şube Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmasına başlanılan Sarayaltı ve Şekerli Caddeleri üzerinde kamulaştırmaya konu olan 57 adet parsel mevcut olup söz konusu parseller ve üzerindeki bina ve müştemilat yol olarak değerlendirilmek üzere kamulaştırılmaktadır.


 Kamulaştırma işlemleri tamamlandığında hem imar planı ölçülerine uygun, şehir içinde alternatif bir yol oluşumu sağlanmış olacak, hem de şehir merkezindeki araç trafiğinden kaynaklanan zaman ve yakıt ekonomisinden tasarruf sağlanmış olacaktır.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön