18 / 04 / 2024

Gaziantep Yazıcık'ta kamulaştırma çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Yazıcık'ta kamulaştırma çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin ilçe genelinde belli bölgelerde sürdürdüğü Kentsel Dönüşüm Uygulamaları kapsamında Yazıcık Mahallesi'nde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.



Şahinbey Belediyesinin ilçe genelinde belli bölgelerde sürdürdüğü Kentsel Dönüşüm Uygulamaları kapsamında Yazıcık Mahallesi'nde kamulaştırma çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Çok sayıda evin kamulaştırıldığı bölgede kamulaştırmayla birlikte yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları da aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. 


Çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriliyor. Birçok alanda ortaya konan kentsel dönüşüm projeleri kısa sürede tamamlanıyor. Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm uygulama çalışmaları çerçevesinde Yazıcık Mahallesi'nde de kamulaştırma çalışmalarında önemli bir noktaya gelindi. İlçe belediyesinden yapılan açıklamada, "Bu bölgemizde de 10 bin metrekarelik alanda 134 bina belirledik. 0 da 250-300 bağımsız bölüm yapıyor. Bu binalardan 53'ünün sahibiyle anlaştık, 35'inin ise tapusu aldık. Bugünden itibaren yıkıma başlayacağız. Buraya da yeni konutlar yapacağız. Bir yıl içerisinde buradaki çalışmamızı tamamlamayı hedefliyoruz. Doldur boşalt yöntemiyle yeni yapılan binalara, kalan binalardaki insanlarımızı yerleştirerek çalışmayı tamamlayacağız" şeklinde konuştular. 


DAHA MODERN EVLER YAPILIYOR 

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamada yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşları daha modern konutlara yerleştirmek istedikleri dile getirildi. Yetkililer, "Yaşanılan depremler gösterdi ki Türkiye'deki konutlar dayanıksız. 


Nuripazarbaşı'nda 200 bina yıktık ama yıkımı yapan müteahhit sadece 3 binanın yıkımı sırasında zorlandıklarını, diğerlerinin kolayca yıkıldığını söyledi. Hele birde deprem olduğunun düşünün, sonuçta oralarda yaşayanlar da bizim insanımız. Ayrıca sokaklar dar, yeşil alan yok, sosyal tesis yapacak alan yok, okul sıkışık bir alan içerisinde. Yazıcık Mahallesindeki çalışmamızla okul alanı ve yolları genişletmeyi, yeşil alanlar oluşturmayı ve insanlarımızı sağlam, güvenli binalarda yaşatmayı amaçlıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Buradan vatandaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum, Çünkü bu çalışmalarımız sırasında bize büyük destek oluyorlar. Vatandaşımızla anlaşarak evlerini alıyoruz, kimseyle kavgamız gürültümüz yok. Onları mağdur etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştular. 


Gaziantep Hakimiyet



Geri Dön