29 / 03 / 2024

Yeni Mahalle kentsel dönüşüm projesinde kamulaştırma çalışmaları sürüyor!

Yeni Mahalle kentsel dönüşüm projesinde kamulaştırma çalışmaları sürüyor!

Kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı'nı gerçekleştiren Canik Belediyesi, şimdi de Yeni Mahalle'de yeni bir yaşam alanının çalışmalarını yürütüyor. Yeni Mahalle'de 80.5 dönüm alanda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.




Canik Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırma çalışmaları yürütülen Yeni Malıalle'de 80.5 dönüm alanda modern bir yaşam alanı inşaa edilecek. 

Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı'nı gerçekleştiren Canik Belediyesi, şimdi de Yeni Mahalle'de yeni bir yaşam alanının çalışmalarını yürütüyor. Canik Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Yeni Mahalle'de 80.5 dönüm alanda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 200 bina bulunan alan içerisindeki molozlar Mart ayı içerisinde Canik Belediyesi tarafından temizlenecek ve binaların yıkımı gerçekleştirilecek. 


YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR

 Her yönüyle gelişmiş, yaşanabilir bü' şehir inşa etmek için çalıştıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç. "Kuzey Yıldızı, bol yeşil alanları. depreme dayanıklı binaları ile üısanlaruıııza çağ daş yaşam imkanları sunmaktadır. Şimdi Yeni Malıalle'de de halkuıııza modern bir yaşam alanı kazandıracağız. Buradaki çirkin ve Yeni Türkiye'ye yakışmayan görüntüler, hurdacılar ortadan kalkacak. 

Mart ayı gibi buradaki kamulaştırılan binaların yıkımı gerçekleştirilecek ve daha sonra inşallah pro jemiz hayat bulacak" dedi. 


TOPYEKÜN DÖNÜŞÜM 

Canik'te AK Parti belediyeciliğine uygun olarak standartların üzerinde bir belediyecilik yaptıklarına işaret eden Genç, "Bugün Kuzey Yıldızı'ııın penceresinden bakan çocukla, gecekondu penceresinden bakan çocuğun gelecek hayali aynı değildir. İnşallah çocuklarmııza arzuladığımız şehirler emanet edeceğiz. Güvenli, yeşille bezenmiş şehirler emanet edeceğiz. Bir şehir, taş, toprak, çimento ile meydana gelmiyor. Ona insanı da katmak gerekiyor, onu değer yargılarmıızla şekillendirmek gerekiyor. Yaptığmıız eğitim, kültür, spor. sağlık, alışveriş merkezleri, yaşam alanları ile modern bir şehir ortaya çıkarıyoruz. Kentsel dönüşümü, yaptığmıız eğitim yuvalarıyla, kültür saııat. spor merkez leriyle, alışveriş merkezleriyle tamamlıyoruz" diye konuştu. 



Olay


Geri Dön