19 / 04 / 2024

Meram'da kamulaştırma çalışmaları sürüyor!

Meram'da kamulaştırma çalışmaları sürüyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ilçe genelinde yol, yeşil alan, pazar yeri, restorasyon gibi hizmetler için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca 2014 yılı içinde de yine yaklaşık 400 bin metrekarelik arsanın trampa işlemi tamamlanacak..




Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, ilçe genelinde yol, yeşil alan, pazar yeri, restorasyon gibi hizmetler için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.


Halkın beklentilerine cevap verebilmek ve Meram’a yakışan yatırımları gerçekleştirebilmek için kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Kamulaştırma çalışmalarında, mülk sahiplerinin menfaatlerini ön planda tutarak karşılıklı diyalog içerisinde anlaşma yoluna gidiyoruz. 2013 yılında 1 milyon 526 bin TL'lik kamulaştırma bedeli ödedik. 5 yılda kamulaştırma için yaklaşık 8 milyon 700 bin TL harcadık. Kamulaştırmaların büyük bir kısmı yol açma, park yapımı ve restore edilecek tescilli binalar için yapılmıştır” dedi.


Meram Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan trampa çalışmaları neticesinde belediyeye 5 yılda 400 bin metrekarelik arsa kazandırdı. 2014 yılı içinde de yine yaklaşık 400 bin metrekarelik arsanın trampa işlemi tamamlanacak.


Maraş Gündem


Geri Dön