25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta öncelik kentsel dönüşüm!

Kahramanmaraş'ta öncelik kentsel dönüşüm!

atanın kurtarılmasındaki öncülüğüyle kalmayarak, dedelerinin düşmana karşı vermiş olduğu mücadeleyi yerel yönetimler ve sanayi alanında vererek dünya kentleriyle yarışan marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor.



İSTİKLAL Madalyası ve kahramanlık unvanı verilerek iki defa ödüllendirilmesi ile dünyada bir benzeri bulunmayan Kahramanmaraş, sadece vatanın kurtarılmasındaki öncülüğüyle kalmayarak, dedelerinin düşmana karşı vermiş olduğu mücadeleyi yerel yönetimler ve sanayi alanında vererek dünya kentleriyle yanşan marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Özellikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ve hizmetleriyle açılan yeni bulvarlar, tünel kavşaklar, dev rekreasyon alanları, Türkiye'de ilgiyle takip edilen ödüllü kültürel ve sosyal hizmetler, eğitim ve sağlık yatırımları ile yaşam standardı hızla yükseliyor. 


ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Cayberli-Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde bir süre önce başlatılan, Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam hız sürüyor. Yeşil alan ve sosyal dokuya uygun mimari projelerin hayata geçirildiği Kentsel Dönüşüm Projelerinin Kahramanmaraş'm çehresini değiştireceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, projeleri uygulamaya koyarken bugünü değil geleceği düşünerek adım attıklarını anlattı. Erkoç, projenin ilk etapta afet riski altındaki Gayberli, Malik Ejder, Oruç reis ve Barbaros mahalleleri sınırlan içinde 39 hektarlık bir alan için "Riskli Alan Talebi" ile başladığını 263,6 bin metrekare özel mülkiyet, 83,3 bin metrekare kamu mülkiyeti olmak üzere toplam 347 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüldüğünü belirtti. 


Star Kahramanmaraş


Geri Dön