18 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'taki bölge hastanesi yıl sonunda tamamlanacak

Kahramanmaraş'taki bölge hastanesi yıl sonunda tamamlanacak

Kahramanmaraş'ta inşaatına 2 yıl önce  başlanan 400 yataklı bölge hastanesi yıl sonunda tamamlanacak



Yaklaşık 73 milyon liraya mal olması beklenen hastanenin 400 yataklı bölümünün 240 adedi tek kişilik odalardan oluşuyor.

Kahramanmaraş-Gaziantep kara yolu Karacasu Mahallesi'nde yapımı devam eden hastane inşaatında artık son aşamaya gelindi. 180 dönüm alan üzerinde kurulan hastane 82 bin metrekare kapalı alana sahip. 2 yıl önce 73,5 milyon liraya ihale edilen hastanenin yüzde 75'lik bölümünün tamamlandığı bildirildi.

İnşaatın koordinatörlüğünü yürüten Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nedim Şerefoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin hizmete açılmasıyla birlikte sadece Kahramanmaraş'a değil bölgeye hizmet edeceğini anımsattı. Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Şerefoğlu şu bilgileri verdi: "Hastanemiz 400 yataklı olacak ayrıca 240 adeti tek yataklı odalardan oluşacak. Son teknoloji ile donatılan hastanede 16 ameliyathane, 63 kişilik yoğun bakım ünitesi ve 100 adet acil müdahale odası yer alıyor."

Yüklenici firmanın büyük bir özveri ile çalıştığını kaydeden Şerefoğlu, inşaatın Nisan 2011'de tamamlanmasının öngörüldüğünü ancak bu yıl sonu itibariyle hastaneyi hizmete açmayı planladıklarını ifade etti.

Hastane inşaatını yapan Özge İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Özge ise ihale şartnamesine göre yüzde 20 önde olduklarını ve belirtilen sürenin öncesinde hastaneyi teslim etmeyi planladıklarını kaydetti.
AA


Geri Dön