18 / 04 / 2024

Kahramanmaraştaki Katip Han, belediye konuk evi olacak!

Kahramanmaraştaki Katip Han, belediye konuk evi olacak!

"Tarih Yeniden Canlanıyor" sloganıyla kentteki tarihi konakların restorasyonuna başlayan Kahramanmaraş Belediyesi, tarihi Kapalı Çarşı'nın yakınında bulunan, kullanılmayan 200 yıllık Katip Han, belediye konuk evine dönüştürülecek



Kahramanmaraşta tarihi kapalı çarşının yakınında bulunan, kullanılmayan 200 yıllık Katip Han, belediye konuk evine dönüştürülecek. "Tarih Yeniden Canlanıyor" sloganıyla kentteki tarihi konakların restorasyonuna başlayan Kahramanmaraş Belediyesi, tarihi kapalı çarşının yakınında bulunan Katip Hanın aslına uygun restorasyonu için harekete geçti. Mahmut Arifi Paşa, Dedeoğlu 1 ve 2 konaklarını restore eden belediye, 2012de Katip Handaki çalışmaları tamamlamayı planlıyor. Tarihi kapalı çarşı civarındaki 200 yıllık konağın kamulaştırma işlemlerinin sonlandırılmasıyla birlikte restore projesi,  Adana  Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderildi. Projenin onaylanmasının ardından ihaleye çıkılarak çalışmalara başlanacak.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 4 yıldır kültür varlıklarının korunması için gayret ettiklerini ifade etti. Belediye olarak sadece altyapı hizmetini düşünmediklerini, tarihi ve kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını istediklerini kaydeden Poyraz, "Gerçekten ilimiz tarih kokan kimliğiyle ülkemizin müstesna şehirlerinden birisi. Bizler de bu konuda öncü olmak istedik. Daha önce Mahmut Arifi Paşa ve Dedeoğlu konaklarındaki restorasyon çalışmalarını tamamladık. Dedeoğlu 3de ise çalışmalar sürüyor, yakın bir zamanda buradaki restorasyon tamamlanacak" dedi.

Katip Hanın Kahramanmaraşın yöresel mimarisini yansıttığını ifade eden Poyraz, konağın yaklaşık 200 yıllık olduğunu, 3 kattan oluştuğunu belirtti. Restorasyon çalışmalarını gelecek yıl tamamlamayı planladıklarını söyleyen Poyraz, tarihi konağın belediye konuk evi olarak hizmet vereceğini bildirdi.

AA


Geri Dön