29 / 03 / 2024

Kale Grubu Çanakkale fabrikası açıldı!

Kale Grubu Çanakkale fabrikası açıldı!

Çanakale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde bulunduran Kale Grup, yaklaşık 45 milyon lira yatırımla kurulan ve yıllık 21 milyon metrekarelik karo üretimi kapasitesine sahip 19'uncu fabrikasını Çan'da açtı...




Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde barındıran Kale Grup, kuruluşunun 57'nci yılını Çan'da açılan yeni fabrikayla kutladı. Yaklaşık 45 milyon lira yatırımla kurulan ve yıllık 21 milyon metrekarelik karo üretimi kapasitesine sahip 19'uncu Kale fabrikasının açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.


Açılışta konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yeni yaşlarını yeni bir fabrikayla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Yeni fabrikanın Çanakkale'nin Çan ilçesinde açıldığına işaret eden Okyay, "Grubun doğduğu topraklara yaptığı yatırımların tutarı, yeni fabrikayla birlikte 1.5 milyar dolara dayandı" dedi.


Kale Grubu'nun temellerinin Türk sanayicilerden İbrahim Bodur tarafından 27 Temmuz 1957'de atıldığını anımsatan Okyay, hali hazırda seramikten, havacılığa kadar bir çok farklı alanda faaliyet gösteren 17 şirket ile doğrudan ve dolaylı olarak 10 bini aşkın insana istihdam sağlandığını bildirdi. Okyay, şunları kaydetti:


"Ne büyük bir mutluluk ki Kale Grubu bugün 1.3 milyar liraya varan cirosu, 1.300 tedarikçisi, 750'nin üzerinde bayisi ve 15 bin satış noktası ile bir 'büyük dünya ailesi' kimliğine kavuşmuştur. Bugün Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci, Türkiye'nin en büyük seramik karo üreticisi konumundayız.


Kaleseramik olarak dünya seramik ticaretinin yüzde 2'sini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. Kalekim de yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise 5. sırada yer alıyor. Havacılık ve savunma alanında ise yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahibiz. 1957'de, 750 bin liralık yatırımla tesisin bacası tütmeye başladı. İbrahim Bodur'un hayaline inanarak el ele verenler sayesinde, geride bıraktığımız 57 yılda büyük başarılara imza attık hep birlikte. O günden bu yana Çan'daki fabrika alanına ve bölgeye yapılan yatırım tutarı 1.5 milyar dolara yaklaştı."


Yaklaşık 32 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen yeni Kaleseramik fabrikasının günde 20 bin metrekare, yılda 7 milyon metrekare karo üretimi yapacağını anlatan Okyay, ilerleyen dönemlerde bu kapasitenin artırılacağını söyledi.


Fabrikada son teknoloji cihazların kullanıldığını ifade eden Okyay, şöyle devam etti:


"Farklı ebatta sırlı granit yer karosu üretimi yapılacak fabrika ile artan müşteri talepleri daha kısa sürede karşılanacak. Yüksek kapasiteli ve enerji verimli fırınların kullanıldığı fabrikada, 160 metre uzunluğunda son teknoloji fırınlar yer alıyor. İlk etapta 70 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak modern tesiste, üretim sürecine bağlı olarak ek istihdam olanağı da yaratılacak."


Okyay, Çanakkale Çan'daki Kaleseramik fabrikalarında, 50 değişik ebatta bin 900 çeşit yer karosu ve 60 değişik ebatta 2 bin 200 çeşit duvar karosu üretildiğini, her yıl yaklaşık olarak 200 çeşit yeni ürünün tüketicilerin beğenisine sunulduğunu bildirdi.


Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur da kendilerinin sanayiye inandığını ve ona göre davrandıklarını vurgulayarak, son yıllarda Türkiye'de sanayiye olan ilginin azaldığını gördüğünü, bundan ötürü üzüntü duyduğunu belirtti.


Konuşmaların ardından, Kale Grubu’nda 5 yıl ile 45 yılını dolduran personel ve bayi sahiplerine ödülleri verildi.



Dünya




Geri Dön