20 / 04 / 2024

Kale Grubu yatırımlarına devam edecek!

Kale Grubu yatırımlarına devam edecek!

1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük ederek, bu alandaki yatırımları ile dünya devi haline geldi...



1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük ederek, bu alandaki yatırımları ile dünya devi haline geldi. Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, her biri kendi alanlarında lider 17 şirkete sahip.


Çanakkale başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli lokasyonları ile İtalya ve Rusya'da fabrika ve marka yatırımları olan Türkiye'nin önemli sanati kuruluşlarından biridir. 


Kale GArubu bugün 5000'in üzerinde çalışanı, 1300'e yakın tedarikçisi, 250'yi aşkın münhasir bayisi, 500 kayıtlı bayi ve tali bayi dahil 15.000 satış noktası ile büyük bir ailedir. Bugün Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'inci en büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış, yapı kimyasallarında ise üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise 5'inci sıraya yerleşmiş, yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz. Avrupa'dan, Amerika'ya gelişen Ortadoğu'dan Afrika pazarlarına kadar 400'ü aşlın ihracat noktamış bulunuyor ve 100 ülkede Kale markalı ürünleriniz satılıyor.


Kale Yapı Ürünleri Grubu

Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden ve bu alandaki yatırımları ilse bir dünya devi halinde gelen Kale Grubu'nun ana faaliyet alanlarından seramik sektörünün lideri Kaleseramik; Türkiyede hem iç hem de dış pazarlarda yoğun rekabetin yaşanacağı önümüzdeki dönemde, yatırımlarımıza devam edip, markalarımızın konumunu güçlendireceğiz. 



AR- GE 


Kale Grubu olarak, ilk sistematik araştırma ve geliştirme faaliyetlerine 1973 yılında başladık. O zamandan bugüne kadar, 14 farklı lokasyonda gerçekleştirdiğimiz tüm araştırma ve geliştirme faaliyetlerini 5 bin 200 metrekarelik alan üzerinde kurduğumuz yeni Ar- Ge merkezinde topladık. 30 milyon TL'lik yatırımla kurduğumuz Kaleseramik Ar-Ge  Merkezinin yetkilerini Kale İtalia bünyesindeki Ar-Ge Merkezi ile birleştirdik. 



SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK



Kale Grubu olarak enerji ve çevre ile ilgili sorumluluğumuzun farkındayız. Bu bakış açımızın merkezine yerleştirdiğimiz sürdürülebilirlik kavramıyla, kaynakların gelecek nesillere azalmadan, tam tersine geliştirilerek aktarılmasını hedefliyoruz. Bunun için hammadde alımından, imalata dağıtıma ve tüketici kullanımına kadar, yaşam döngülerinin her aşaması ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. 




Geri Dön