24 / 04 / 2024

Just English şube yatırımlarına devam edecek!

Just English şube yatırımlarına devam edecek!

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin ara vermesi nedeniyle Just English tüm sınıflarını online platformlarına taşıdı. İngiltere ve Almanya'da yatırımlarına devam eden Just English'in gündeminde yurt içinde şube yatırımları yer alıyor. 



Just English Dil Okulları Kadıköy Şube Müdürü Serkan Karakaş, şirketin yeni yatırımlarını, gelecek planlarını ve dijitalleşmenin eğitim sektörüne olan etkilerini Fortune Türkiye'ye anlattı. 

1.Dil eğitimine yönelik hangi faaliyetleri yürütüyorsunuz, kısaca bahseder misiniz? 

Just English, yaklaşık 20 yıldır dil okulu sektöründe faaliyet gösteren bayilik sistemi ile çalışmayıp tek merkezden yönetilen Türkiye'nin en büyük dil okullarından biri. 10 binlerce öğrencinin dil öğrenimlerine katkı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra öğrencilerimizi TOEFL, IELTS, GMAT gibi uluslararası sınavlara hazırlayarak, yurtdışındaki üniversite ve dengi okullarda eğitime hazırlıyoruz. Bugün Türkiye'nin hangi işletmesine, üniversitesine ya da lisesine gitseniz bizden bir öğrenciyi, mutlaka görebilirsiniz.


Türkiye'de YDS'ye hazırlanan öğrencilerimizin birçoğunun, akademik kariyerlerinde bir üst kadroya geçebilmeleri için sınavlarında başarılı olmalarında destek oluyoruz. Ülkemizden  yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerin başvurduğu çalışma programı olan "work&travel" programına öğrenci göndererek, farklı kültürleri tanıma noktasında onlara yardımcı oluyoruz, Gittikleri ülkede iletişim konusunda zorlanmadan hayatlarına devam etmelerini sağlıyoruz. Just English ailesi olarak, farkındalık yaratmayı seven bir kurumuz. Öğrencilerimiz ile çok sık iletişim kuruyor ve onları anlamaya çalışıyoruz. İngilizce eğitiminin yanı sıra Almanca, Rusça ve İspanyolca eğitimlerini de öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yurt dışından gelen öğrencilerimize Türkçe eğitimler de veriyoruz.

Just English şube yatırımlarına devam edecek!

2.Pandemi döneminde Just English olarak hayata geçirdiğiniz yenilikler oldu mu?

Mart ayında ülkemizde pandemi ilan edilmesiyle birlikte, bütün işletmeler bu duruma hazırlıksız yakalandı. Pandemi nedeni ile eğitimlerimizin internet ortamına taşınması, bizim açımızdan en önemli yenilik oldu. Youtube üzerinden 10 binlerce öğrenciye ücretsiz eğitimler verdik. Öğrencilerimiz ile sosyal medyadan daha fazla iletişim kurup, “her gün yeni bir kelime” sloganı ile dil eğitimleri ile olan bağlarını koparmamaya çalıştık.
Yeni yatırımlarınızdan bahseder misiniz? Globalde açılmayı düşündüğünüz yeni pazarlar olacak mı? Son dönemde yapmış olduğumuz yurt dışı açılımları ile sadece Türkiye'de değil, ABD'de (Los Angels ve New Jersey) iki yeni şube açmanın gurunu yaşıyoruz. Pandemi birçok işletmenin büyüme planlarını sekteye uğratırken, bizler krizi fırsata çevirip yurt dışı açılımlarımız gerçekleştirdik. Bununla birlikte İngiltere’de ve Almanya'da da yeni şubeler bünyemize katmayı planlıyoruz. Sadece yurt dışında değil, ülkemizde de yeni fırsatları takip edip “her ilde bir şube” hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Online eğitim konusunda yeni eğitim paketlerimizi de öğrencilerimizin kullanımına sunacağız. Her yerde eğitim almaya uygun ve pratik yapma imkanına sağlayan uygulamalarımız yolda...

3.Dijital dönüşümün iş dünyasına ve dil eğitimi sektörüne etkileri nasıl?
İş dünyasını zorlu ama bir o kadarda dinamik bir süreç bekliyor. Artık yeni dünyada seyahatlerin azalacağını düşünürsek, insan sirkülasyonu eskisi gibi yer değiştiremeyebilir. Uzun bir süre konaklamadan restoranlara kadar birçok işletmenin kendilerini bu döneme hazırlamaları gerekecek. Daha fazla teknolojik alt yapıya önem verilmesi ve personellerin bu konuda eğitim almaları gerekebilir. Artık toplantılara kalabalık ortamlar yerine, online olabileceğimiz programlarla evimizden ya da bulunduğumuz ofisten katılabileceğiz. Sektör açısından duruma bakmak gerekirse, online eğitim artık daha fazla gündemimizde olacak, mesafeler ortadan kalkacak. 21 şubemiz vardı ama artık her ev ve işyeri yeni bir şubemiz olacak. Otomasyona her zamankinden daha fazla zaman ayıracağız, teknoloji ve eğitim teknolojisi gündemimizin ilk sıralarında yer alacak.

Little Caesars 2021'de 15 yeni şube açacak!


Geri Dön