18 / 04 / 2024

Little Caesars 2021'de 15 yeni şube açacak!

Little Caesars 2021'de 15 yeni şube açacak!

Little Caesars Türkiye, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 29 arttırdı. Firma 2021'de 15 yeni şube açacak...



Little Caesars Türkiye, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 29 artırdı. Son üç yıldır 10 milyon TLden fazla bir altyapı ve yazılım yatırımı yaparak dijital dönüşümü tamamladıklarını ve pandemi sürecine bu sayede hızlıca adapte olduklarını kaydeden Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru, 2021’de yüzde 25 satış artışı ve 15 yeni şube açmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte Fortune'daki o haber...

■ Sizin için 2020 nasıl bir yıl oldu? Pandemi satışlarınıza nasıl yansıdı?

2020 yılı yeme-içme sektörü için oldukça zorlu bir yıl oldu. Bununla birlikte eve servis hizmeti veren gıda markaları olarak biz en şanslı alanlardan biriydik. Normal dönemlerde satışlarımızın yüzde 25’i gel-al ve şube içi servisten oluşurken yüzde 75’i paket servistir. Salgının yurdumuzda aktif olması ile pizza severler tüketim davranışları konusunda başlangıçta kararsızlık yaşadı, tik günlerde tüm markalarda olduğu gibi bir durgunluk gerçekleşti. Ancak, yüksek hijyen standartlarımız, temassız teslimat yani 'Sıfır Temas’ politikamız gibi hali hazırda hassasiyet gösterdiğimiz noktalar ve pandemi dönemine ek tedbirlerimizle ilk günlerdeki düşüş tam tersi yüksek bir talep artışına dönüştü. Tüm bu süreçte global, güven duyulan ve güçlü bir marka olmanın olumlu etkisini çok net bir şekilde yaşadık ve geçen yılın aynı dönemine göre satışlarımızda yüzde 29 artış sağladık. Bu artış ile birlikte yılın başında hedeflediğimiz LFL bazında yüzde 25’lik artışın üstüne çıkmayı başarmış olduk.

■ Dijitalleşmeye oldukça önem veren bir markasınız. Şirketinizin dijital-leşmeyönündeki çalışmaları nelerdir? Dijitalleşmepandemi döneminde size nasıl faydalar sağladı?

İş dünyası daha dijital ve teknolojiyle daha entegre bir sürece evriliyor. Little Caesars olarak son üç yıldır ıo milyon TL’den fazla bir altyapı ve yazılım yatırımı yaparak dijital dönüşümümüzü yapmıştık. 2020'de de pazarlama bütçemizin yüzde 60’mı dijital reklam, sponsorluk ve diğer çalışmalar için ayırmıştık.

Bu yatırımların önemini pandemi döneminde çok net gördük. Tamamen online ve evden siparişe yöneldiğimiz bu dönemde ek yatınma gerek duymadan lezzetlerimizi pizza severlere ulaştırmaya devam ettik. Dijital yatırımlarımız sayesinde hem yüksek satışları yakaladık hem de bu yıl pek çok ödül kazandık.

Little Caesars 2021 de 15 yeni şube açacak!

2021’de 15 yeni şube açacak

■ 2021 yılı projeksiyonlarınız nelerdir, nasıl bir yol haritanız var?

Biz Little Caesars olarak öğrendiğimiz dersleri iş yapış süreçlerine entegre ederek ve olası senaryoları planlayarak geleceğe hazırlık yapıyoruz. 2021 yılında da ilerleyişimizi yükselme anlamında ivmelenerek sürdüreceğimizi düşünüyoruz. 2021'de de LFL bazında yüzde 25 satış artışı ve 15 yeni şube açılışı hedefliyoruz.

Beyaz yakalı iken yatırımcı olan işletmecilerimizin başarısını çok net olarak görüyoruz. Bu nedenle kendi işini yapmak isteyen adayları şirketimize davet ediyoruz. Tüm eğitim ve bilgi desteği tarafımızdan oldukça profesyonel bir programla kendilerine aktarıldığından, riskleri minimize edilmiş bir işe yatırım yapmalarını öneriyoruz.

Little Caesars 20 yeni şube açmayı hedefliyor!


Geri Dön