23 / 04 / 2024

RE/MAX 2021'de 50 yeni ofis açacak!

RE/MAX 2021'de 50 yeni ofis açacak!

RE/MAX Türkiye, pandemi döneminde 112 ülke arasında en çok yeni ofis açan operasyon oldu. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, "Mayıs ayından itibaren ofis açma talebinde bir patlama yaşandı. 2021 hedefimiz 50 yeni ofis açmak" açıklamasında bulundu. 



Dünyada 110'dan fazla ülkede, 8 binden fazla ofisle faaliyet gösteren RE/MAX, pandemi döneminde Türkiye pazarında atağa kalktı. RE/MAX Türkiye, 112 ülke arasında en çok yeni ofis açan operatör oldu. Ekonomist'te yer alan habere göre; 2020 yılı eylül ayı itibarıyla dokuz aylık dönemde 2019 yılının tamamından daha fazla yeni ofis açılışı gerçekleştirdiklerini söyleyen RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, "Toplam 237 franchise ofis ile hizmet veriyoruz. 2021 hedefimiz 50 yeni ofis açarak büyümek" diyor. Murat Goldştayn, pandemi dönemini ve yeni hedeflerini anlattı. 

RE/MAX Türkiye olarak pandemi döneminde büyüme hedeflerinizi revize ettiniz mi?

Pandemi döneminde büyüme hedeflerimizde olumlu yönde gelişme oldu. 2020 yılı Eylül ayı itibarıyla dokun aylık dönemde, 2019'un yılının tamamından daha fazla yeni ofis açılışı gerçekleştirdik. REMAX Türkiye 2020 yılında açmış olduğu yeni ofisler ile REMAX Global'de faaliyet gösteren 112 ülkede en fazla büyüme gerçekleştiren diğer bir deyişle en çok yeni ofis açan ülke oldu.

Bu ilgiyi nasıl yorumluyorsunuz? 

Pandemi döneminde birçok girişimci gayrimenkul sektörünün her piyasa koşulunda aktif ve yüksek kazançlı olduğunu gözlemlediği için sektörümüze ve franchise'larımıza talep oldukça arttı. Ayrıca franchise'larımız için stok ve personel maliyeti olmamasıda girişimcileri, iş değişiklik kararında sektör lideri REMAX'e yönlendiren diğer bir unsur oldu.

2021 sonuna kadar temsilci sayınızı kaça çıkarmayı hedefliyorsunuz?

Toplam 237 franchise ofis ile hizmet veriyoruz. 2021 hedefimiz 50 yeni ofis açarak büyümek. Bu süreçte temsilci talebinde pandeminin başında Mart ve Nisan aylarında kısmi bir azalma olsada mayıs ayından itibaren inanılmaz bir şekilde REMAX ofisi açma talebinde patlama yaşandı. 

RE/MAX olarak pandemi döneminde nasıl bir farklılık yarattınız?

Pandemi dönemi ile birlikte çok hızlı bir adaptaasyon ve dijital anlamda dönüşüm yaşadık. Drone ile evlerin ya da iş yerlerinin içerisine girmeden fotoğraf ve video çekimleri gerçekleştirdik ve bu konuda öncü olduk. Yine alım-satım sözleşmeleri, yer gösterme sözleşmeleri, yetki belgeleri gibi tüm evark-imza süreçlerini online'a taşıdık. Mülkünü satmak isteyen bir kişinin ve hizmet veren danışmanın tüm süreçleri temas olmadan dijital ortamda yürütmesini sağlayacak alt yapıyı oluşturduk. REMAX Türkiye olarak sosyal sorumluluk projelerine odaklandık. 

RE/MAX franchise bedelleri açılacak bölge ve şehire göre 98 bin 500 TL ile 160 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Royalty ve reklam katkı payı oranı, toplan yüzde 10 olarak belirlenmiş durumda. Şubeler için aylık ciro hedefi ise 250 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. RE/MAX İstanbul, Ankara, İzmir, Anatalya ve Bursa'da büyümeyi hedefliyor. 

Murat Goldştayn, "Şu anda RE/MAX sisteminde 30 bin adet sözleşmeli aktif portföy bulunuyor. Bu geniş aile inanılmaz bir network avantajı sağlıyor ve gayrimenkullerinizin en hızlı şekilde satışının gerçekleşmesini sağlıyor" diyor.

RE/MAX Türkiye'den son 3 ayda 750’den fazla girişimciye iş imkanı!


Geri Dön