29 / 03 / 2024

Kamhi Ailesi'nin Botter Han'daki mağazasına el konuldu mu

Kamhi Ailesi'nin Botter Han'daki mağazasına el konuldu mu

Kamhi Ailesi'nin İstiklal Caddesi'nde bulunan işhanındaki mağazasına Yücel Suat Aktüre tarafından el konulduğu ileri sürüldü. Savcılığa şikayette bulunan Jak Kamhi'nin eşi Tüli Kamhi, Aktüre'nin kendilerini tehdit ettiğini söyledi



Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir işhanının sahibi olan Kamhi ailesinin aynı işhanında bulunan mağazasına Yücel Suat Aktüre tarafından el konulduğu iddia edildi. Olay Jak Kamhi'nin eşi Tüli Kamhi'nin savcılığa şikayet dilekçesini vermesiyle ortaya çıktı. Dilekçede, 3 Eylül günü hanın girişinde bulunan mağazaya Yücel Suat Aktüre adlı kişinin zorla girdiği, milyon TL değerindeki antika eşyayı gasp edip mağazayı 432 bin TL karşılığında başkasına kiraya verdiği ileri sürüldü.

Kamhi Ailesi'nin avukatı Sinan Civriz tarafından savcılığa verilen şikayet dilekçesinde Tüh Kamhi ve Emine Resa Selbes'in Beyoğlu İstiklal Caddesi numara 235'de bulunan Botter Han'ın sahibi oldukları belirtildi.

'EL KOYUP KİRALADILAR'

Dilekçede yaşanılanlar şöyle anlatıldı: 'Botter Han'ın giriş katında bulunan mağazaya 3 Eylül günü birtakım kişiler, zorla girerek içindeki milyon TL değerindeki antika eşyaları çaldı. Mağazanın kilidini kırarak değiştiren kimliği belirsiz kişiler buraya masa ve sandelye koyup, yerleşti. Olay üzerine Kamhi ailesinin avukat Sinan Civriz, şirket çalışanları ile birlikte geldiği mağazada Yücel Suat Aktüre ve adları belirlenemeyen iki kişi ile karşılaştı. Avukat Civriz, mağazadaküere ne amaçla orada bulunduklarını ve antika eşyaların nerede olduğunu sordu. Aktüre ise mağazayı kiralayan kişi olduğunu, yanındaki kişilere de mağazayı kendisinin kiraladığını söyledi. Aktüre, mağazayı kiralaması karşılığı yıllık 432 bin TL'yi peşin aldığını belirterek, kira kontratını gösterdi.'

KAMHİ AİLESİNİ TEHDİT ETTİ

Dilekçedeki iddialara göre Aktüre, antika eşyaların götürüldüğü yeri söylemedi ve Kamhilerin mağazada bir hakkı olmadığını savundu. Jak Kamhi'yi kastederek 'Bu mağazaya artık giremez' diyen Aktüre, Kamhi Ailesi için de 'Bu mağazaya girerseler, onlar için kötü olur' tehdidi savurdu. Yine dilekçedeki iddiaya göre Aktüre, 'Kamhiler bu topraklarda barınmayacak, Jak Kamhi'yi bu ülkeden göndeririz' sözlerini sarf etti.

Avukat Sinan Civriz, şikayet dilekçesinde Yücel Suat Aktüre'nin, Jak ve Tüli Kamhi ile Emine Resa Selbes'i tehdit ile korkutarak yıldırmaya çalıştığını söyledi. Savcılık tarafından işleme alınan dilekçe, soruşturmanın yapılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Hayati Arıgan / HABERTÜRK


Geri Dön