19 / 04 / 2024

Kamu alacaklarında vergi affından yararlanmak için son 1 hafta!

Kamu alacaklarında vergi affından yararlanmak için son 1 hafta!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmeye yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için son haftaya girildi. Süre, 1 Aralık'ta dolacak.



Kamu alacaklarında aftan yararlanmak için son 1 hafta kaldı. Prim borçları için 31 Aralık'a kadar zaman bulunuyor. SGK ve Maliye'nin toplam alacak tutarı 209.6 milyar lirayı buluyor. 


Vergi ve belediye borçlarıyla Maliye'nin tahsil etmeye yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için son haftaya girildi. Süre, 1 Aralık'ta dolacak. Bakanlar Kurulu'nun bu süreyi bir ay uzatma yetkisi bulunuyor. Prim borçları için ise 31 Aralık'a kadar başvuru yapılabilecek. 


Torba yasada vergi borçları için iki ay, prim borçları için de üç ay başvuru süresi tanındı. Belediyelere olan borçlar ile vergi dairelerince tahsil edilen diğer kamu alacakları da vergi borçlarıyla birlikte aynı sürelere tabi olacak. Yasaya göre, bu borçlarda af hükümlerinden yararlanmak için 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapılması ve aralık ayından itibaren ilk taksitin ödenmesi gerekiyor. SGK ve Maliye'nin toplam alacak tutarı 209.6 milyar lirayı buluyor. En büyük alacak kalemi 124.6 milyar ile Maliye'nin. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön