26 / 04 / 2024

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.



Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektörüne Kredi Garanti Fonu ile bankalar aracılığıyla 10 milyar TL kredi sunulacak. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; koronavirüs salgınında turizm sektörünün içinde bulunduğu olumsuzlukların engellenmesi ve yeni normal düzende faaliyetlerin sürdürebilmesi amacıyla marttan bugüne Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen desteklere bir yenisi eklendi. Turizm sektöründeki işletmeler yanında bu işletmelerin tedarikçileri için yeni bir Turizm Destek Paketi Uygulaması hayata geçirilerek, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bankalar tarafından sektöre 10 milyar TL kredi sunulacak. Krediler, 1 Kasım 2021'yi aşmamak kaydıyla, azami 12 ay ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli olacak.

Aynı zamanda, turizm tesisleri yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden, 1 Nisan-30 Haziran 2020 tarihleri arasında alınması gereken arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

Vakıf taşınmazlarının kiralarına erteleme!


Geri Dön