20 / 04 / 2024

Kamu binası yapımı durunca doğaltaş ihracatı azalacak!

Kamu binası yapımı durunca doğaltaş ihracatı azalacak!

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk sebebiyle 2014'te bu ülkeye yaptığı ihracat yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da benzer bir durumun yaşanacağını öngörüyor..



Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk sebebiyle 2014'te bu ülkeye yaptığı ihracat yüzde 16 gerileyen Türk doğaltaş sektörü, 2015 yılında da benzer bir durumun yaşanacağını öngörüyor. Çin'de çıkan yeni kanunla beş yıl kamu binası yapılmasının kısıtlamasının, mermer ve dogaltaşa talebi azaltacağı bekleniyor. Sektör, buna rağmen Çin'den vazgeçmiyor. İki yıllık gerilemenin geçici olduğunu düşünen temsilciler, gerilemeye rağmen en büyük ihracat pazan olma özelliğini sürdüreceğini belirtiyor. 


Çin'de 6-9 Mart 2015 arasında düzenlenen karnen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuan'na katılan ihracatçılar, gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye milli katılım organizasyonunu üstlenen Ege Maden İhracatçılan Birliği (EMİB) Başkanı Mevlüt Kaya, 'Türk doğaltaş sektörü, Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğun geçici olduğunu, önümüzdeki yıllarda Çin'in inşaat sektöründe tekrar bir canlanma olacağını ve ihracatımızın artacağını öngörüyorlar' dedi. 


Haber Ekspres


Geri Dön